fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

LIVERPOOL: “Ponašanje dijela  navijača u slavlju potpuno neprihvatljivo”
epa08510367 Liverpool FC fans celebrate outside Anfield stadium in Liverpool, Britain, 25 June 2020 (issued 26 June 2020). Liverpool have been crowned champions of the Premier League for the first time in three decades. EPA/PETER POWELL
Nogomet

LIVERPOOL: “Ponašanje dijela navijača u slavlju potpuno neprihvatljivo” 

Novi nogometni prvak Engleske osudio je ponašanje svojih navijača u posljednja dva dana otkako je Liverpool po 19. put u povijesti, a prvi put nakon 30 godina osvojio nacionalni naslov, nazvavši masovna okupljanja na gradski ulicama “potpuno neprihvatljivima”.

Tisuće navijača okupljalo se na poznatim gradskim lokacijama, unatoč zabrani javnih okupljanja. Gradonačelnik Joe Anderson je izjavio da su ovi događaji “naštetili ugledu grada Liverpoola i nogometnog kluba”.

Liverpool je izdao zajedničko priopćenje s gradskim uredom i policijom, u kojem stoji:

“Javno zdravlje u našem gradu je još uvijek u stanju krize i ovakvo je ponašanje potpuno neprihvatljivo. Potencijalna opasnost od drugog vala bolesti Covid-19 još uvijek postoji i moramo djelovati zajedno kako ne bismo poništili sve što je do sada učinjeno u regiji tijekom karantene. Kad se za to steknu sigurnosni uvjeti, zajedno ćemo organizirati pobjedničku paradu na kojoj ćemo svi moći zajedno slaviti.”

Tijekom slavlja, u kojem su korištena i pirotehnička sredstva, na balkonu jedne zgrade izbio je manji požar koji su liverpoolski vatrogasci brzo ugasili.

“Ozlijeđenih nema, a požar je najvjerojatnije izbio zbog nestručnog rukovanja opremom za vatromet”, priopćio je glasnogovornik vatrogasaca.

Gradonačelnik Anderson je rekao da je frustriran, bijesan i ljut zbog ponašanja navijačke manjine, a pohvalio je 95 % onih koji su se pridržavali svih epidemioloških mjera.

“Oko 95 posto navijača se ponašalo sjajno i poslušali su naše zamolbe da se ne okupljaju, a onda imate malu skupinu koja je okaljala ime nogometnog kluba Liverpool”, rekao je Anderson za BBC radio.

U petak su se navijači okupili drugu večer zaredom, jer se slavilo i u četvrtak navečer, kad je Chelsea pobijedio Manchester City sa 2-1 i na taj način učinio Liverpoolovu prednost pred ‘građanima’ i matematički neuhvatljivom.

“Kad su se navijači okupili u četvrtak oko Anfielda, možete reći da je proradila strast i da je to bilo neizbježno. No, ono što smo vidjeli u petak bilo je dogovoreno, isplanirano, dobro promišljeno, a piće je imalo velikog udjela u tome. U ovom gradu to sada više nije prihvatljivo”, zaključio je gradonačelnik Liverpoola.

Vezane vijesti

Komentari