fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 svi 2022

Objava

MADRIDSKI REAL: Iznio plan štednje i  definitivno odlučio što će s Modrićem
foto: HINA/EPA/MANUEL BRUQUE
Nogomet

MADRIDSKI REAL: Iznio plan štednje i definitivno odlučio što će s Modrićem 

Real Madrid je u subotu odbacio navode novina AS koje su izvijestile kako klub zbog gospodarske krize povezane sa pandemijom koronavirusa namjerava prodati više igrača, među kojima i hrvatskog kapetana Luku Modrića.

„Svatko tko barem malo poznaje predsjednika Florentina Péreza zna da je to u ovoj situaciji svjetske krize apsolutno lažna informacija“, rekao je dužnosnik Real Madrida u telefonskom razgovoru.

Novine AS su u tekstu pod naslovom „Plan štednje“ izvijestile kako klub očekuje da odu minimalno petorica igrča iz sadašnje momčadi. AS tvrdi da su James Rodríguez, Gareth Bale, Lucas Vázquez i Mariano Díaz na transfer listi, a Modrić i Marcelo „će biti slobodni odlučiti o svojoj budućnosti i slušati ponude“.

Modrić ima ugovor do 30. lipnja 2021. godine.

Real Madrid nije u financijskim problemima, te mu je situacija bolja od rivala Barcelone i Atlético Madrida, koji su značajno srezali plaće svojim igračima.

Real si je mogao dopustiti manji rez zbog dobrih financijskih rezultata iz prethodnih sezona. Prošle sezone je imao prihod od 757 milijuna eura, a nakon plaćanja svih troškova ostao mu je profit od 55 milijuna eura prije oporezivanja.

Ove sezone je računao na prihod od 822 milijuna eura, a za plaće igračima i zaposlenicima bi trebao izdvojiti 456 milijuna eura. Plaće je smanjio samo igračima nakon što je postalo jasno da neće ostvariti planirani prihod zbog izostanka natjecanja u vrijeme koronavirusa.
Klupski sindikat je u internom pismu zahvalio predsjedniku Pérezu i upravi na takvoj odluci koju su prihvatili igrači predvođeni kapetanom Sergijem Ramosom.

Vezane vijesti

Komentari