fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

MARIO STANIĆ TVRDI: Hajduk je bolji sada nego u jesen,  mnogi mu ne vjeruju…
Nogomet

MARIO STANIĆ TVRDI: Hajduk je bolji sada nego u jesen, mnogi mu ne vjeruju… 

Nije lako prvom čovjeku struke u Hajduku. Održao je prigodnu konferenciju za novinare, tema je bila prošli prijelazni rok, stanje u Hajduku i klupske ambicije. Morao je odgovarati na podosta neugodnih pitanja, no rječit se očito dobro snalazio.

“Dva mjeseca sam skoro tu. Kada sam dolazio bilo je to s jednom vrste grča pod dojmom medija i nekih stvari koje nisu ni blizu istine. Nema što se nije vezalo uz Hajduk. Od toga da ga vodi ulica, orjunaši, masoni… Ne znam zbog čega određeni mediji imaju potrebu destabilizirati klub. Slika nije ni približna kako se prezentira u medijima. Onog trenutka kada vidimo da je nešto drugačije ja ću prvi reći. To silno dilanje informacija je zagadio dio ovog grada i cijele Hrvatske”, bilo je obraćanje Stanića kojem smeta kako se klub doživljava u javnosti.

Pa su ga novinari pokušali smesti zašto u Hajduku češće ne igraju domaći igrači, kako je to već najavljivao…

“Da, kazao sam da će biti fokus na omladinskom pogonu. Ako je netko mlad, onda će igrati. Uostalom, igrao je Kreković, mali Blagaić je bio bolestan. Priča ima obrise. Ako se vratimo u blisku prošlost, onda dolazimo do zaključka da je prvi izlazni transfer bio Filipa Bradarića. U procesu kada smo dolazili je već otišao Svatok. Promijenjen je sistem igre, te smo se pokrili tamo gdje je najvitalnije. Jasno smo rekli da nećemo dovoditi napadača, samo da ga dovedemo. Mogli smo ih dovesti pet… Možda su nam kriteriji previsoki, možda je stvar u financijama. Napadači su iznimno skupi. To je roba koju ozbiljni klubovi ne puštaju osim za velike količine novca. Jako puno smo kopali po tom pitanju. I ja i Ivan Kepčija smo potrošili energije. Preuzeli smo tu odgovornost da ne zatvaramo vrata nekim mladim igračima. Prva momčad na ljestvici Dinamo je zabio samo pet golova više od nas. Druga stvar je odlazak napadača, Jaira. Imali smo ozbiljnu ponudu, a struka je zaključila da je puno manji rizik ostati s onim što znamo nego povući populističke poteze. Mislim da smo jasno rekli kako se nećemo voditi medijskim napisima.iza njega. Nitko neće na osnovu starih zasluga, agenata se nametnuti. Tu imamo i malog Čolinu. Stavljamo veliki teret na te igrače. Živimo u svijetu u kojem živimo. Agenti rade u interesu igrača. Naša filozofija je dijametralno suprotna od medija, mišljenja agenata… Mi ćemo se držati naših stavova, ideja, naše vizije. Apsurdno je očekivati da će se netko nametnuti putem medija”.

Pa se morao suočavati s pitanjima o stalnoj prodaji igrača….

“Još imamo 14 utakmica do kraja prvenstva. Cijela hrvatska liga igra spori nogomet. Mi smo promijenili sustav. Pokušavamo izvući igrače da se nametnu ritmom. Ne znam tko je najzanimljiviji tržištu, dajte da vidimo. Ima kvalitetne robe, ali poanta cijele priče je da mi sami procijenimo što je najbolje za Hajduk. Mogli smo prodati Jaira, ali nismo. Iz sličnih razloga nismo doveli napadača. Smatramo da možemo biti drugi, to nam je cilj.Imali smo jasnu viziju i ideju koji profil igrača da dovedemo. Rekao sam već da to košta. Nije se ostvarilo, idemo dalje. Nemojmo zaboraviti da je ova momčad bila druga i na polusezoni. Stvorila se fama oko napadača. Tko ne bi volio vidjeti ovdje Drogbu? Neke ti stvari ne dozvoljavaju da dovedeš pravu klasu”.

O svojim planovima u klubu…

“Fokusirani smo samo na svaku sljedeću utakmicu. Što ne znači da već sada ne tragamo za igračima koji bi mogli biti dodana vrijednost. Puno toga ovisi o rezultatima koje ćemo postići u preostalim utakmicama. Ne bih se zalijećao i govorio što će biti na ljeto. Do tada će se puno stvari i nama otvoriti. Tu smo tek dva mjeseca, i nama treba vremena za neke stvari. Morate znati da je mentalni aspekt najosjetljivija stvar. Još uvijek se osjeti blaga nervoza ili grč kada se izlazi na Poljud. Kroz pripreme koje smo prolazili momčad je pokazivala više samopouzdanja nego kada je krenulo. Pritisak koji dolazi od rezultata prelazi u neku dozu straha. Smatram kada popravimo taj aspekt, biti će puno bolje”.

Novinari s enisu dali, tražili su decidirani odgovor, je li ovaj Hajduk s proljeća kvalitetniji od onoga jesenas…

“Mislim da se nismo oslabili, već smo se i pojačali. Igor Tudor sa svojim znanjem i svojom filozofijom nogometa će stvoriti napadački nogomet koji će biti jasna poruka navijačima. Mislim da smo na dobrom putu. U nogometu je matematika vrlo jednostavna. Procesi traju četiri godine, mi tražimo dvije. Nakon dvije godine ćemo imati jasniju sliku. Mi se nismo došli sakrivati ni podilaziti novinarima, agentima, navijačima… Nema nikakvih problema, mi smo za direktnu komunikaciju. Samo tako možemo doći do spoznaja, ali nismo mutavi. Određeni mediji podcjenjuju našu inteligenciju. Bez obzira što se događalo, kod nas to neće proći”.

Vezane vijesti

Komentari