fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

MARIO STANIĆ:  “U Hrvatskoj je nogomet jako spor, a VAR ga još više usporava!
Nogomet

MARIO STANIĆ: “U Hrvatskoj je nogomet jako spor, a VAR ga još više usporava! 

Sudac iz Donjeg Miholjca, Tihomir Pejin nije se proslavio vodeći utakmicu Varaždin – Hajduk (0-3).   Zamjera mu se, a to je potvrdila i sudačka komisija, što u  čak tri situacije nije vidio da je riječ o jedanaestercu, nego je svaki puta išao na kontrolu VAR-a izbjegavajući tako i zrno odgovornosti.
Stoga, sudačka je komisija ocijenila Tihomira Pejina ocijenila je s lošom ocjenom (7,4)  što bi  mu moglo  donijeti kaznu od suspenzije na četiri sljedeća kola. S druge strane, VAR sudac Igor Pajač zaradio je  dobru ocjenu (10).

Mario Stanić, savjetnik za sportsku politiku predsjednika uprave Hajduka o VAR tehnologiji ima zanimljivo, ne i decidirano mišljenje.  O konkretnom slučaju iz Varaždina govori:

“Bit će toga još. U cijeloj ovoj priči po meni će najviše profitirati društvene mreže, mediji, televizije, radija. Bit će jako puno polemike. Ja iz neke šire slike kada gledam situaciju kako je u Hrvatskoj spor nogomet, onda sam definitivno protiv VAR-a jer on još više usporava. Mnoge će se situacije očistiti, mnoge neće, ima jako puno sive zone. Polemike se po VAR-u prepliću i po puno jačim i ozbiljnijim ligama. Bit će uvijek onih koji će biti za i protiv. Ne može se zanemariti kod VAR-a ni ljudski faktor, slobodno sudačko uvjerenje koje je nekad postojalo. Ako hoćete znati, ja sam i za VAR i protiv njega. Načelno sam protiv jer ubija emociju. Puno toga se događa u sporom ritmu, a mi svi čekamo što će se dogoditi. Ali sam isto tako za to da se neke stvari koje su prije bile sporne očiste. Dajmo VAR-u šansu pa ćemo vidjeti. Ne može se preko jedne utakmice gledati. Tek nakon tri godine možemo povući paralelu.”

Vezane vijesti

Komentari