fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

MATEŠA DOBRO ZBORI: “Japan je stvarno bio sprema za OI, ali svijet nije”
Zagreb, 24.02.2020 - Dodjela novinarskih nagrada i priznanja u izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) na sveèasti u Hrvatskom novinarskom društvu. Na slici predsjednik HOO-a Zlatko Mateša govori tijekom sveèanosti. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ds
Ostali sportovi

MATEŠA DOBRO ZBORI: “Japan je stvarno bio sprema za OI, ali svijet nije” 

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša na vijest o odgodi Olimpijskih igara u Tokiju za gdinu dana izjavio je kako je i osobno bio zagovornik takvog epiloga u situaciji rastuće zaraze koronavirusom u svijetu.

“Očekivana je to odluka MOO-a i organizatora Igara, donesena na temelju razumnog prosuđivanja prilično zabrinjavajuće situacije u svijetu. Donesena je u interesu sporta i apsolutna je pravodobna. Domaćini su već lansirali uzrečicu: ‘Japan je bio spreman, svijet nije’, a tako zapravo i jest. O novom terminu bit će još govora i dogovora, a prema izjavi japanskog premijera Abea, Igre će se održati najkasnije do ljeta iduće godine. Ne vjerujem u mogućnost održavanja OI u jesen ili zimu, jer kako sada stvari stoje, i takvi termini su dvojbeni i nesigurni, posebno jesenski. Prema mojem mišljenju, najbolje bi bilo održati ih u istom terminu iduće godine pa onda sve odrađene rezervacije samo prolongirati za godinu dana”, izjavio je Mateša koji se osvrnuo i na temu što su ovom odlukom dobili, a što izgubili hrvatski sportaši:

“Ni hrvatski sportaši, ni Hrvatski olimpijski odbor nisu ništa izgubili. Oni naši sportaši koji su se kvalificirali na Igre, ostaju u programima HOO-a kao evidentni olimpijci. Drugi, pak, koji se nisu kvalificirali, imat će možda i veću šansu za odlazak na OI. Osobno sam bio za odgodu Igara, naravno, prioritetno zbog zdravlja sportaša, ali svakako i zbog toga da olimpijske kvalifikacije budu regularne, fer i korektne. U novonastaloj situaciji regularnost im ne bi trebala biti upitna”.

Vezane vijesti

Komentari