fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

MEDITERANSKI GRAD DOMAĆIN ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA? Nije nemoguće, prijavio se grad znan po  ljetu
Ostali sportovi

MEDITERANSKI GRAD DOMAĆIN ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA? Nije nemoguće, prijavio se grad znan po ljetu 

Ako se ovo dogodi biti će to presedan bez premca. Možete li zamisliti da jedan grad na Mediteranu organizira Zimske olimpijske igre? Ne možete. Uskoro bi mogli!

Barcelona, Sapporo i Salt Lake City su izrazili interes za domaćinstvo zimskih olimpijskih igara 2030., objavljeno je u petak na zasjedanju izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog odbora u Lausannei. Točan datum objave imena domaćina nije određen, ali mora biti poznat najkasnije 2023.

“Ta su tri grada izrazila interes za organizaciju sljedećih zimskih olimpijskih igara”, izjavio je bivši rumunjski igrač ragbija Octavian Morariu, predsjednik novog odbora za zimske olimpijske igre.

Salt Lake City je bio domaćin zimskih olimpijskih igara bio 2002. godine, Sapporo 20 godina prije toga. Barcelona, koja bi dio natjecanja organizirala na Pirenejima, bila je domaćin ljetnih olimpijskih igara 1992.

Peking koji će biti domaćin sljedećih Zimskih olimpijskih igara 2022. a ugostio je i ljetne 2008. prvi je grad u kojem su organizirana oba izdanja igara. ZOI 2026. će ugostiti Milano u Cortini d’Ampezzo.

 

 

 

Vezane vijesti

Komentari