Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

MOŽE LI SE IZ SPLITA NA OLIMPIJSKE IGRE? Hrvatski košarkaši  morati će se tući protiv bivšeg izbornika
Hrvatska košarkaška reprezentacija u prijateljskoj utakmici svladala BiH sa 88:75 22.06.2018., dvorana Marino Cvetkovic, Opatija - Opatija - Prijateljska utakmica uoci kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Dario Saric. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Košarka

MOŽE LI SE IZ SPLITA NA OLIMPIJSKE IGRE? Hrvatski košarkaši morati će se tući protiv bivšeg izbornika 

Hrvatska košarkaška reprezentacija će u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020. imati za suparnike Tunis i Brazil (kojeg vodi hrvatski bivši izbornik Aco Petrović), a ako prođe svoju skupinu igrat će protiv pobjednika druge skupine, koja se također igra u Splitu, i u kojoj su Njemačka, Rusija i Meksiko.

To je odlučio ždrijeb održan u srijedu u sjedištu FIBA-e u Ženevi.

Kvalifikacije će se igrati na četiri različita turnira, svaki će imati po šest sudionika, a samo pobjednici turnira će se plasirati na Olimpijske igre. Kvalifikacijski turnir košarkaških reprezentacija igrat će se od 23. do 28. lipnja sljedeće godine a gradovi domaćini su osim Splita Beograd, Kaunas i Victoria u Kanadi.

Osam sudionika košarkaškog turnira na OI u Tokiju je već poznato. To su Španjolska, Argentina, Francuska, Australija, SAD, Iran, Nigerija te domaćin Japan.

Vezane vijesti

Komentari