fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

MOŽE LI SE VIŠE IČEMU VJEROVATI? Amerikanci tvrde da imaju lijek za koronu!
Korona virus

MOŽE LI SE VIŠE IČEMU VJEROVATI? Amerikanci tvrde da imaju lijek za koronu! 

Bolnica u Chicagu koja pacijente oboljele od korona virusa tretira eksperimentalnim antivirusnim lijekom Remdesivir tvrtke Gilead dobila je vrlo optimistične rezultate – od 113 pacijenata koji su dobili Gileadov lijek uglavnom su se svi oporavili i u manje od tjedan dana su pušteni kući.

Vijest je to koju od jučer prenose New York Timeas, CNN, Forbes, Business Insider… Dionice kompanije su nakon objave ovih vijesti narasle za čak 16 posto, a pacijenti koju su sudjelovali u testiranju ovog lijeka su imali teške respiratorne probleme i visoku temperaturu. Već tjedan nakon početka testiranja pušteni su kući.

Glavni epidemiolog bolnice je rekao da su to sjajne vijesti, naročito zbog činjenice da su pacijenti već pušteni kući, neki već nakon šest dana. Iz Gileada su rekli da zasad ne žele donositi nikakve zaključke dok ne analiziraju podatke svih pacijenata koji su bili testirani na njihov lijek.

Gilead očekuje rezultate iz treće faze liječenja, u kojoj se liječe puno teži pacijenti, a koja bi trebala biti gotova do kraja ovog mjeseca. Naime, radi ubrzanog procesa testiranja, testiranje se ne provodi kako bi se provodilo u normalnim okolnostima – grupe testiranih pacijenata su male i vrijeme praćenja pacijenata je prekratko.

Iako vijest o izliječenim pacijentima budi optimizam, u Gileadu navode da razumiju hitnu potrebu za liječenje korona virusa, ali napominju da je ovo još uvijek premali broj izliječenih pacijenata da bi se mogli donijeti konkretni zaključci o djelovanju lijeka.

Bolnica u Chicagu jedna je od 152 bolnice u kojima pacijenti sudjeluju u Gileadovim testiranjima s lijekom za korona virus.

Vezane vijesti

Komentari