fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 svi 2022

Objava

NA PRIMANJU KOD MILANOVIĆA: Skansi, Tvrdić, Plećaš  i  Šolman
Zagreb, 1..2020. - Predsjednik Republike Zoran Milanovi?? ugostio je proslavljene hrvatske košarkaše, ??lanove jugoslavenske reprezentacije koji su osvojili Svjetsko prvenstvo u Ljubljani 1970. godine. Petar Skansi, Ratomir Turdi??, Damir Šolman i Nikola Ple??aš ??lanovi su slavne petorke koja se prije to??no 50 godina popela na košarkaški krov svijeta. Na prigodnom ru??ku s predsjednikom Milanovi??em od velike košarkaške petorke nedostajao je jedino pokojni Krešimir ??osi??. foto HINA/ Ured predsjednika/ Dario Andrisek/ ml
Košarka

NA PRIMANJU KOD MILANOVIĆA: Skansi, Tvrdić, Plećaš i Šolman 

Predsjednik Republike Zoran Milanović ugostio je proslavljene hrvatske košarkaše, članove jugoslavenske reprezentacije koji su osvojili Svjetsko prvenstvo u Ljubljani 1970. godine.

Petar Skansi, Ratomir Tvrdić, Damir Šolman i Nikola Plećaš članovi su slavne petorke koja se prije točno 50 godina popela na košarkaški krov svijeta. Na prigodnom ručku s predsjednikom Milanovićem od velike košarkaške petorke nedostajao je jedino pokojni Krešimir Ćosić.

Finalna utakmica Svjetskog prvenstva u košarci odigrana je 23. svibnja 1970. u Ljubljani između reprezentacija bivše Jugoslavije i Sjedinjenih Američkih Država. Smatra se kako je to bio ključni trenutak u razvoju hrvatske košarke koja je od tada postala izuzetno popularan i trofejan sport.

Vezane vijesti

Komentari