fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

NAJBOLJI EUROPSKI RUKOMETAŠ ISKRENO PRIZNAO: ‘Ma nisam ja, Dule je najbolji!’
Foto: facebook/hrs
Rukomet

NAJBOLJI EUROPSKI RUKOMETAŠ ISKRENO PRIZNAO: ‘Ma nisam ja, Dule je najbolji!’ 

Iako mi to znamo oduvijek, točnije od kada se naš najbolji Kauboj iz Đakova otisnuo u svijet rukometa, lijepo je kada takvo priznanje dođe od suparnika koji još dolazi iz našeg istočnog susjedstva.

Petar Nenadić, najbolji rukometaš Europe po izboru EHF-a za 2019. godinu, smatra da je hrvatski reprezentativac Domagoj Duvnjak najbolji na svijetu.

“Tko je najbolji na svijetu? Dule, bez ijednog trenutka razmišljanja! Dule je daleko ispred svih. Toliki niz godina igranja i u Bundesligi i u hrvatskoj reprezentaciji, svi ga lome, Dule je izlomljen, Dule je povrijeđen, a on opet igra najbolji rukomet, i prednjeg u obrani i halfa i centarhalfa, i srednjeg i lijevog, tako da – nemam tu nikakvu dilemu”, rekao je srpski rukometaš u podcastu Balkan Handballa.

Nenadić, rukometaš mađarskog Veszprema, igra na poziciji srednjeg vanjskog kao i Duvnjak. Ranije je nastupao za Barcelonu, Pick Szeged i Füchse Berlin.

U istom podcastu govorio je o srpskom rukometu i reprezentaciji za koju zbog neslaganja s ljudima iz Saveza ne igra dvije godine.

“Od 2006. godine, dakle zadnjih 14, mi nismo imali dobrog izbornika. Hajde, bio je tu Sead Hasanefendić, kratko i Ljubo Vranješ, ali svi su drugi bili da ne kažem što. Stranac nam je jedino rješenje, nema drugog izlaza jer 95 posto srpskih trenera stalo je u vremenu i prostoru. Bilo koji će nam donijeti boljitak. Oni se bave rukometom, zovu naše izbornike, raspituju se od igračima, a naše to baš i ne zanima. Je li to zbog ega ili netko misli da je najpametniji, ne znam. Zabrinjavajuće je što nama igrači i ne dolaze, Hrvatska konstantno uvodi nove talente, daje im šansu i svaka čast. Vrhunski Hrvati rade s novim igračima, a kod nas ih je jako malo, a i oni koji valjaju, otići će negdje gdje ne bi trebali. Hrvatska za razliku od Srbije ima kult reprezentacije.”

Vezane vijesti

Komentari