fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

NAJKASNIJE DO SUTRA: Stožer donosi sve upute vezane uz sport!
foto:pixabay
Sport

NAJKASNIJE DO SUTRA: Stožer donosi sve upute vezane uz sport! 

Vlada RH danas je krenula s popuštanjem mjera karantene koje su bile na snazi nešto dulje od mjesec dana. Početkom prošlog tjedna dopušten je trening sportaša I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

No, još uvijek nije poznato što će biti s rekreativnim sportom, odnosno kad će se građani moći vratiti na sportske terene te se baviti nogometom, tenisom, košarkom ili nekim drugim sportom koji im sve više nedostaje s dolaskom lijepog vremena.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kaže da će to biti poznato kasnije danas.

Rekao je da će Stožer tijekom ponedjeljka donijeti odluku o načinu bavljenja sportom i korištenja sportskih i dječjih igrališta. ”Sve će biti jasno iz uputa koje ćemo objaviti u ponedjeljak poslijepodne. Što se tiče mjere strogog ograničavanja zadržavanja na javnim mjestima, ona se neće produljiti”, poručio je Božinović.

Svoj sud kasnije je dao i Krunoslav Capak koji je otkrio kako je SDUŠ (Središnji državni ured za šport) pripremio sljedeću fazu popuštanja mjera kada je sport u pitanju.

“Klasifikacija sportova s obzirom na razinu kontakta postoji, negdje moramo vrlo oprezno vraćati bavljenje tim sportom i natjecanjima. Mi smo u kontaktu sa SDUŠ-om, oni su pripremili sljedeću fazu, sutra ćemo imati sastanak na kojemu ćemo razmotriti tu mogućnost. Pustili smo rekreativni sport na otvorenim prostorima i otvorenim igralištima. O prioritetima ne odlučuju epidemiolozi.”

Osim toga, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za šport (SDUŠ) Tomislav Družak zajedno sa suradnicima proteklih je dana održao sastanke s čelnicima krovnih športskih udruženja te 15 najvećih nacionalnih sportskih saveza na temu aktualne situacije u sportu izazvane pandemijom koronavirusa.

Na sastancima je stavljen naglasak na trenutačnu situaciju i sve probleme s kojima se susreće sektor sporta te se raspravljalo o financiranju, mogućnostima trenažnih procesa, procjeni gubitaka za sektor sporta, ali i izlaznim rješenjima za razdoblje nakon pandemije te koje je korake potrebno poduzeti kako bi sport čim prije normalno funkcionirao, kaže se u priopćenju SDUŠ-a.

Svi sudionici složili su se kako je situacija iznimno teška, kao i u svim drugim područjima djelovanja, te su otvorili mnoga pitanja, ali i dali konkretne prijedloge i rješenja.

“Željeli smo izravno od dionika čuti kakva je situacija na terenu i stanje je otprilike onakvo kakvo smo i očekivali. Sve probleme koji su izneseni pokušat ćemo rješavati korak po korak, sukladno situaciji i danim mogućnostima, ali zajednički zaključak je da će se šport sigurno izvući iz ove situacije uz suradnju i sinergiju svih dionika“, rekao je državni tajnik Družak.

Vezane vijesti

Komentari