fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

NAJVIŠE NOVOOBOLJELIH U JEDNOM DANU: Od 96 najveći broj u Splitu – čak 29!
izvor: screenshot/n1
Korona virus

NAJVIŠE NOVOOBOLJELIH U JEDNOM DANU: Od 96 najveći broj u Splitu – čak 29! 

U posljednja 24 sata broj zaraženih porastao je za 96 (najviše u Splitu čak 29) i sada je ukupno zaraženo 963.

7680 osoba je testirano. 12,52 posto testiranih je pozitivno. Nema novopreminulih. Na respiratoru su 34 bolesnika. Oporavljenih je 73. Prosječna dob je 48,27 godina.

Krunoslav Capak kazao je da 21.071 osoba u samoizolaciji. Preko tisuću je zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji. 53 liječnika su pozitivna.

“Sada imamo drive-in sustav. Ljudi dolaze svojim automobilima i kroz otvoreni prozor im se uzima bris, a drugi djelatnik administrativne podatke. To je dobar sustav i treba ih stimulirati gdje god su oni mogući”, kazao je Capak.

Ministar Božinović rekao je da se mijenja odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta na način da se mijenja način izdavanja propusnica. “Propusnice će se izdavati na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu za koji se izdaju. Ako netko od izdavatelja neće biti u mogućnosti izdati, to će učiniti Ravnateljstvo civilne zaštite. Svi koji su dosad izdali propusnice dužni su sve propusnice zamijeniti e-propusnicama do 5. travnja. Od 6. travnja napuštanje mjesta boravka bit će moguće samo uz e-propusnice”, rekao je Božinović.

Ministar Beroš kazao je da su usporedbe s drugim zemljama relativni orjentir. “Mi dobro stojimo. Ali danas moram reći da mi ne znamo u kojoj fazi utakmice jesmo, ali znamo da ćemo ako treba igrati i produžetke. Popuštanja nema i ne smije biti. Moramo i dalje poštivati mjere. Hvala na potporama koje Stožer dobiva, ali mi nismo tim koji igra, cijeli narod je na terenu i igra utakmicu protiv koronavirusa”, rekao je Beroš.

Alemka Markotić kazala je da u Klinici imamo 18 respiratoru, jedan je teže. Stanje drugih su blaži do srednje teški. Ima onih na granici da će se pogoršati, ali ima i onih kojima se stanje poboljšalo na respiratoru. Među djecom koja su pozitivna radi se o blažem obliku bolesti.

“Imamo pošast koja hara svijetom, ogroman broj oboljelih… Moj savjet je, koliko god možete ostanite kod kuće”, poručio je Capak.

Danas je zabilježen najveći broj novozaraženih. “Imamo sreću što imamo stručnjake koji su u roku u tjedan dana implementirali novi sustav testiranja. Veliki broj znači da se moramo i dalje ponašati sukladno mjerama. Ako zanemarimo upute i zaboravimo na mjere, nećemo pobijediti u ovoj borbi”, kazao je Beroš.

Evidentirano je 6700 pokušaja da se napusti mjesto prebivališta. Policija nije izricala kazne, rekao je Božinović, osim u stotinjak slučajeva kod osoba koje su bile u samoizolaciji.

Vezane vijesti

Komentari