fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

NAKON DRAME – SREĆA: Sara Kolak nakon velikog straha do finala koplja
Atletika

NAKON DRAME – SREĆA: Sara Kolak nakon velikog straha do finala koplja 

Dobre vijesti nam dolaze iz Dohe, poprišta svjetske smotre u atletici, naime olimpijska pobjednica Sara Kolak plasirala se u finale bacanja koplja na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi s hicem od 60.99 metara te je kao 11. ušla u sutrašnje finale 12 najboljih.
Kolak je bacala u prvoj kvalifikacijskoj skupini i sa 60.99 metara je bila šesta uoči druge kvalifikacijske skupine u kojoj je bacalo 15 kopljašica i jako je strepila za plasman u finale. Srećom, bolje je bacilo svega pet kopljašica i 24-godišnja Ludbrežanka je “preživila” kvalifikacije.

Bilo je to vrlo čudan rasplet početka natjecanja u koplju jer niti jedna od 16 kopljašica u prvoj skupini nije prebacila kvalifikacijsku normu od 63.50 metara, a od 31 natjecateljice to je uspjelo samo dvjema. Kolak je u natjecanje ušla vrlo nervozno, u prvoj seriji bacila je samo 60.03 metra, a u drugom pokušaju je bacila puno kraće, pa je prestupila. Prije zadnjeg hica Sara je bila tek tek deveta u skupini, a u posljednjem pokušaju bacila je 60.99 metara, što joj je bilo dovoljno za šesto mjesto u skupini, a ukupno jedanaesto.

Najbolji rezultat kvalifikacija imala je Kineskinja Huihui Lyu s 67.27 metara, a normu je prebacila još samo Nijemica Christin Hussong (65.29). Kolak je vlasnica hrvatskog rekorda (68.43), a ove sezone je bacila 66.42 metra. Na prošlom SP-u u Londonu prije dvije godine Sara je bila četvrta.

Finale ženskog koplja na rasporedu je u utorak u 20.20 sati.

Vezane vijesti

Komentari