fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

NAKON OPUŠTANJA – OTREŽNJENJE: Dvostruko više zaraženih od jučer i dvoje umrlih
Foto: screenshot/hrt
Korona virus

NAKON OPUŠTANJA – OTREŽNJENJE: Dvostruko više zaraženih od jučer i dvoje umrlih 

“Sretan Uskrs svima onima koji slave. Želio bih da ovaj blagdan proslavimo uz poticaj da zaštitimo živote, kako svoje tako i druge.

U zadnja 24 sata u RH imamo 65 novih bolesnika. Učinjeno je 690 testiranja u zadnja 24 sata. Od jučer imamo dva preminula bolesnika u Zaraznoj bolnici u Zagrebu, muškog i ženskog spola, ukupno je sada 23 mrtvih. Imamo i dvoje novih na respiratoru. Hospitaliziranih je 10 više u odnosu na jučer. Oporavljenih je ukupno 373 na području RH”, rekao je Beroš, pohvalivši se 5 milijuna dolara vrijednom pošiljkom iz Kine od 60 tona medicinske opreme koja je danas izravnim letom stigla iz Shangaja.

Božinoviću su novinari postavili pitanja o incidentima pred splitskom crkvom. Zašto policija u startu nije bila na licu mjesta?

“Upute epidemiologa su ovih dana više nego jasne, koliko god nama svima teško padale na najveći kršćanski blagdan. Velika većina je našla način kako proslaviti Uskrs. Oni koji za to nemaju razumijevanje suočavaju se prije svega sa svojom savješću. Najoštrije osuđujem napad na novinarku koja je napadnuta samo zato što je radila svoj posao. Policija radi u dva smjera. Prvi je izvješćivanje Državnog inspektorata, Stožera županije i nadbiskupije, a drugi je kriminalistička istraga napadača na novinarku koja je ozlijeđena”, rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Šef epidemiološke struke Krunoslav Capak izvjestio je o stanju u staračkim domovima: “Javnosti je poznata situacija u Splitu, ovog trenutka se sprema preseljenje većeg broja štićenika doma u Vukovarskoj u zdravstvenu ustanovu u Makarskoj. U Splitu imamo još dom u Segetu,, gdje imamo jednog štićenika pozitivnog. U Makarskoj je bilo par dojava o temperature kod štićenika, uzeti su brisevi, rezultate još ne znamo. U Dicmu se isto obrađuju podaci. Svih 12 štićenika manjeg doma u Pločama su pozitivni. U Dubrovniku u domu imamo 88 štićenika, jedan je pozitiva, jučer tijekom dana su uzeti brisevi djelatnika i štićenika”.

“Broj zaraženih zdravstvenih djelatnika se polako povećava, ukupno ih je 212 pozitivnih. Tehničari i sestre 101, magistri farmacije 11, doktori medicine 75 zaraženih, 11 stomatologa”, rekao je Capak.

 

 

 

 

Vezane vijesti

Komentari