fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

NAKON REPRIZA – JEDNA PREMIJERA: ‘Junaci našeg doba’ od večeras na ekranima
Foto: hns-cff/off.site
Nogomet

NAKON REPRIZA – JEDNA PREMIJERA: ‘Junaci našeg doba’ od večeras na ekranima 

Kažu, ako ne lažu, da je reprize utakmica hrvatske nogometne reprezentacije s odličjima ovjenčanih Svjetskih prvenstava u Francuskoj (1998. godina) i u Rusiji (2018.) prosječno gledalo oko 300.000 ljudi pred malim ekranima, nešto manje nego što inače uživo gleda utakmice po skupinama Lige prvaka, koje HTV prenosi srijedom na svom Drugom programu.

Od danas na Prvom programu HTV-a kreće dokumentarna serija “Junaci našega doba”. Budući da su gledatelji fantastično odgovorili na snimke utakmica iz Rusije i Francuske, zacijelo će i ova, premijerna serija, imati visoku gledanost.

O ovom projektu glavni urednik Hrvatske nogometne televizije Ivica Blažičko, inače izvršni producent i scenarist serije kaže:

” U seriji je riječ o prisjećanju na sve ono što je prethodilo i sve ono što se događalo na SP u Rusiji prije dvije godine. Ideja za snimanje ovog dokumentarca došla je iz jednog naslova u francuskom L’Equipeu. Novinar je, naime, tekst uoči finalne utakmice naslovio “Djeca imigranata protiv djece rata”! Pa iako su biografije naših reprezentativaca poznate, vjerujemo da smo u seriji dobili svjedočanstva koja do sada nismo čuli ni vidjeli. Prijavili smo se kao produkcijska kuća na natječaj HRT-a prošle godine i moram zahvaliti ekipi HRT-a koja je gotovo plebiscitarno podržala projekt – kaže Blažičko i posebno naglašava sjajnu suradnju s urednikom projekta u ime HRT-a, Stjepanom Balogom.

Uz sjećanja na put Hrvatske na SP, uz materijale snimane u Rusiji, ekipa serije obišla je naše reprezentativce širom Europe. Ćorluka je sniman u Moskvi, Badelj u Firenzi, Vida u Istanbulu, Perišić u Münchenu…

– Prvotna je želja bila, dakako, ovom serijom najaviti nastup Hrvatske na ovogodišnjem Euru, pa je tako bilo planirano i emitiranje. Ali, izvanredne su okolnosti odgodile Euro, međutim nećemo imati problema s prikazivanjem serije. Jer, ta je serija praktički svevremenska i s jednakim ćemo se žarom prisjetiti svega i ako je HRT reprizira sljedeće godine uoči Eura koji će se, nadamo se i vjerujemo u to, ipak odigrati s jednogodišnjom odgodom – govori Blažičko.

– Serija ima pet epizoda, a svaka epizoda traje po 52 minute. I u svakoj se prisjećamo utakmica, te pričamo priče naših igrača. Naravno da nismo u tih pet epizoda mogli uvrstiti sve, ali svi su dobili priliku pričati o događanjima u Rusiji. Kombinirali smo isječke utakmica, priče igrača i kadrove koje smo snimali za vrijeme utakmica širom Hrvatske.

– Najveći nam je problem zapravo bio doći do nekih materijala, koje su vlasništvo FIFA-e. I taj odnos FIFA-e prema arhivskim materijalima bio je golema prepreka za našu malu produkcijsku TV kuću. Stara je izreka, naime, da se “novci slažu na veliki kup”! Zna se da je FIFA jedan od najbogatijih sportskih Saveza na svijetu i čelnici FIFA-e slijepo se drže spomenute izreke. Neću reći koliko stoji minuta arhivskog materijala, i to po cijeni za koju smo se izborili nakon dugog pregovaranja i nagovaranja da je spuste, ali i dalje su to nevjerojatni iznosi – kaže Blažičko.

 

Vezane vijesti

Komentari