Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

NAŠ OLIMPIZAM:  Hrvoje Kačić najstariji osvajač olimpijske medalje
Zagreb, 22.04.2009 - Danas je predstavljena knjiga Davora Vidasa "Hrvatsko-slovensko razgranièenje - meðunarodno pravo je crta ispod koje se ne ide". O knjizi su, uz autora, govorili predsjednik Uprave Školske knjige Ante Žužul, urednik Dražen Budiša i akademik Vladimir Ibler. Na slici Hrvoje Kaèiæ. foto FaH/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ ik
Ostali sportovi

NAŠ OLIMPIZAM: Hrvoje Kačić najstariji osvajač olimpijske medalje 

Nakon što je noćas u Splitu u 91. godini preminuo veslač i posljednji član legendarnog četverca splitskog “Gusara” Duje Bonačić najstarijim hrvatskim olimpijcem postao je splitski jedriličar Tito Barač koji je kao pričuva bio sudionik Olimpijskih igara 1952., dok je najstariji osvajač olimpijske postao legendarni vaterpolist dubrovačkog Juga i sveučilišni profesor Hrvoje Kačić.

Tito Barač rođen je 24. svibnja 1930., a pored njega njega još jedini živi sudionik olimpijskih igara je gimnastičar Franjo Jurjević koji je rođen 22. studenoga 1932.

Najstarija hrvatska olimpijka je skijašica Nada Birko Kustec, rođena 2. siječnja 1931., koja je sudjelovala na Zimskim olimpijskim igrama 1952. godine u Oslu.

Nakon Bonačićeve smrti najstariji hrvatski osvajač olimpijske medalje postao je legendarni vaterpolist “Juga” Hrvoje Kačić, koji je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 1956. godine u Melbournu, a rođen je 13. siječnja 1932.

Hrvoje Kačić je sveučilišni profesor i odvjetnik te istaknuti stručnjak u području pomorskoga prava.

Vezane vijesti

Komentari