fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 svi 2022

Objava

NAŠI IGRAJU SJAJNO U EUROPI: Zašto Dalić može biti sretan, a pritom i zabrinut?
screenshot
Tjedni pregled

NAŠI IGRAJU SJAJNO U EUROPI: Zašto Dalić može biti sretan, a pritom i zabrinut? 

 

Neki će reći da Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije ima slatke brige. Mahom mu njegovi izabranici sjajno igraju po europskim ligama, zabijaju golove, asistiraju, vraćaju se oni koji su dugo ozlijeđeni. U ovome trenutku, četiri mjeseca prije europske smotre koju Hrvati započinju u engleskoj – sve izgleda idealno.
Ante Rebić zabija „kao lud”, dokazujući kako je neopravdano bio zanemaren u Mlianu, pridružio mu se mladi Josip Brekalo, njegovi su pogoci antologijski, evo zabio i Marko Pjaca koji se godinama oporavlja od ozljede koju je zadobio na kvrgavom terenu u Estoniji u dresu reprezentacije. Kako bi nam dobro došao natrag u nacionalnu vrstu taj biser!
Vrsaljko razvaljuje, protiv Liverpoola u dresu madridskog Atletica, i to protiv Liverpoola, bio je jedan od najboljih na terenu, a u domaćem prvenstvu blista, asistira, puca od snage.
Rakitić dobiva sve više minuta u Barceloni, Modrić igra redovito, i to je odlično. Marcelo Brozović prvi je čovjek Intera i za njega se otimaju najbogatiji klubovi Europe. Ma, može li bolje? Igra da, i Perišić. Divota jedna!

Ipak, nema mjesta euforiji, do prvenstva je više od 100 dana, postoji strah od ozljeda, a i igrači nam igraju zaista redovito pa se postavlja i pitanje od eventualne iscrpljenosti.
Nije tajna, europska i svjetska prenstva su natjecanja iscrpljenih i preumornih nogometaša, nekad i svježina dobro dođe. Opet, dobro je imati igrače u formi, a Dalić ih u ovome trenutku ima.
Makar nam sve to izgleda poprilično dobro u cijeloj priči postoji jedna zamka. Takve zamke je dosad Dalić lako i odlučno rješavao.
Taštine? Toliko nam je igrača u sjajnoj formi i svatko od njih će misliti da je dužan zaigrati, da ima prednost nad konkurencijom u momčadi.
Sjetite se događaja neposredno prije početka Sjvetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Kada se nezadovoljni Nikola Kalinić pobunio što nije dobio mjesto u prvoj postavi za dvoboj protiv Nigerije, Dalić se tada odlučio za Mandžukića.
Bila je to prava mala „afera”, ali Dalić nije čekao ni trenutka. On je jednostavno zamolio Nikolu Kalinića da napusti reprezentaciju.  Iako nam je bio potreban, iako je za njega bilo mjesta u sljedećim utakmicama. Dalić nije htio da mu taština jednog igrača pokvari ugođaj i zajedništvo u reprezentaciji.
Uglavnom, sve je dobro, a da ne bude lošije pobrinuti će se zacijelo sam Dalić.

Vezane vijesti

Komentari