Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

NAŠI VATERPOLISTI LAKO: Grčka rješena, čeka ih Španjolska, Crna Gora senzacija
Vaterpolo

NAŠI VATERPOLISTI LAKO: Grčka rješena, čeka ih Španjolska, Crna Gora senzacija 

Ovo smo i očekivali, makar je potajno postojao strah od suparnika u četvrtfinalu vaterpolske europske smotre.  Srećom, naši su vaterpolski reprezentativci lakorješili Grčku, pobijedili su je u Budimpešti sa 14-11 (6-3, 4-3, 3-3,1-2). U polufinalu će Hrvatsku čekati Španjolska, u petak.  Španjolske je, inače, u četvrtfinalu boljim izvođenjem peteraca svladala branitelja naslova Srbiju s 10-9 (1-2, 4-1, 1-2, 0-1; 4-3).

No, dogodilo se iznenađenje u drugom četvrtfinalu, Crna Gora je pobijedila svjetske prvake Talijane sa 10-8 (3-3, 4-3, 2-1, 1-1).  Crnogorci će u polufinalu igrati protiv Mađarske koja je sa 14-10 (3-2, 3-3, 4-3, 4-2) bila bolja od Rusije.

Hrvatski vaterpolisti nastavili su tako s nizom plasmana u polufinale na velikim natjecanjima.  svadavši u Budimpešti Grčku te će se u petak sa Španjolcima boriti za europsko finale. Presudila je odlična obrana Hrvatske s igračem manje, jer su Grci od čak 15 napada sa igračem više iskoristili samo šest.

Izabranici Ivice Tucka su pobjedu praktički osigurala već u prvoj trećini, koju su Barakude dobili s 6-3. U 12. minuti bilo je 8-3, uz po tri gola odličnih Jokovića i Vrlića, te 9 obrana fenomenalnog Bijača. U poluvremenu je Hrvatska vodila s 10-6, a nakon treće četvrtine 13-9, da bi u zadnjom periodu Barakude znalački i smireno priveli utakmicu kraju. Hrvatsku su do pobjede protiv Grčke predvodili Maro Joković sa četiri, te Javier Garcia i Josip Vrlić sa po tri gola, dok je Marko Bijač sakupio 14 obrana. U grčkim redovima najefikasniji je bio Angelos Vlachopoulos s tri gola.

 

Vezane vijesti

Komentari