Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

NBA UPOZORAVA MOMČADI: Na mogućnost igranja utakmica bez gledatelja
foto: HINA/EPA/NUCCIO DINUZZO SHUTTERSTOCK OUT
Košarka

NBA UPOZORAVA MOMČADI: Na mogućnost igranja utakmica bez gledatelja 

NBA je uputila dopis momčadima da se pripreme na mogućnost igranja utakmica bez gledatelja s obzirom na epidemiju koronovirusa, javlja ESPN, dok zvijezda sjevernoameričke košarkaške lige LeBron James smatra da je to “nemoguće”.

I dok ostale profesionalne lige razrađuju izvanredne planove suočene sa širenjem koronavirusa u SAD-u, NBA je poslala dopis upravama 30 momčadi koje je čine u kojem im sugerira da “razviju” planove za igranje utakmica bez gledatelja samo s nužno potrebnim osobljem. Utakmice bi se igrale i bez nazočnosti novinara.

U istom dopisu,čiju je kopiju dobio ESPN, također se navodi da se momčadi pripreme na to da mjere temperaturu igračima, članovima momčadi,sucima i svima ostalima koji moraju biti nazočni na utakmici.

No LeBron James smatra da je igranje utakmica bez gledatelja jednostavno “nemoguće”. “Ako izlazim na parket, a nema gledatelja, neću igrati”, kazala je zvijezda Los Angeles Lakersa nakon pobjede svoje momčadi nad Milwaukee Bucksima (113-103).

“Nisam nikada igrao utakmicu bez gledatelja. I to od kada sam počeo igrati košarku. Nije ovo Europa”, dodao je James naglašavajući kako igra “za suigrače” ali i “za publiku”.

Ranije ovaj tjedan je NBA već poslala jedan memorandum vezan za širenje koronavirusa u kojem sugerira igračima da se više pozdravljaju s navijačima s “daj mi pet” i da ne uzimaju od navijača olovke, lopte i majice na potpisivanje.

Do sada su 92 zemlje pogođene koronavirusom, zabilježeno je 100.842 slučajeva oboljelih, a 3.456 osobe su preminule. U SAD-u je zabilježano 12 smrtnih slučajeva od čega 11 u regiji grada Seattlea, dok je u cijeloj zemlji potvrđeno 200 slučajeva osoba zaraženih virusom.

Vezane vijesti

Komentari