Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

03 velj 2023

Objava

NENADOKNADIV GUBITAK ZA KOŠARKU: Umro je David Stern, čovjek koji je doveo Europljane u NBA
Košarka

NENADOKNADIV GUBITAK ZA KOŠARKU: Umro je David Stern, čovjek koji je doveo Europljane u NBA 

Bio je 30 godina najvažniji čovjek NBA košarkaške lige. Komesar i upravitelj. Neki su tvrdili i otac! David Stern bio je vizionar koji je osmislio najjače i najpopularnije košarkaško natjecanje kakvo je danas – umro je prvi dan 2020. godine sa svojih 77 godina. Tri tjedna prije doživio je moždani udar.

U počast na čovjeka koji je odmah po odlasku u mirovinu 2014. godine ušao u Kuću slavnih, Dino Rađa je objavio na društvenim mrežama:

“Nije dobro kako je krenilo. Znan da malo kome znači ovaj gospodin u sredini ali on je jedan od najzaslužnijih šta su igrači iz Europe počeli dolazit u NBA. RIP Mr. Stern”

“Bio je moj mentor i jedan od mojih dragih prijatelja”, rekao je aktualni povjerenik lige, Adam Silver, koji je Sterna naslijedio 2014.

“Zahvaljujući Davidu, NBA je postao globalni brend, čime je on ne samo jedan od najvećih sportskih povjerenika već i jedan od najutjecajnijih gospodarskih lidera svoje generacije”, dodao je Silver.

David Stern doživio je izljev krvi u mozak 12. prosinca u restoranu u New Yorku, te je prebačen u bolnici gdje je bio u teškom stanju.

Kroz 30 godina Stern je kao povjerenik izmijenio NBA i od nje stvorio svjetski brend. Za njegovo vrijeme NBA liga je povećala dobit trideset puta i doživjela golemu televizijsku ekspanziju.

On je uveo razne novosti, uključivo pravila o dopingu, ograničenje vrijednosti ugovora igrača i klubova te pravila odijevanja.

“David Stern bio je najvažniji ‘neigrač i netrener’ koji je ikada prošao kroz NBA i nitko mu nije ni blizu”, rekao je Bill Simmons, autor knjige “The Book of Basketball: The NBA”.

Vezane vijesti

Komentari