Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

NESRETNI VATERPOLISTI: U drami  protiv Španjolaca ostali bez finala
Budimpešta, 16.1.2020 - Utakmica 2. kola skupine A Europskog prvenstva za vaterpoliste Hrvatska - Crna Gora. Na slici Marko Bijaè. foto HINA/ MTI/ Balazs Czagany/ ua
Vaterpolo

NESRETNI VATERPOLISTI: U drami protiv Španjolaca ostali bez finala 

 

Baš i nije bilo sreće. Ili ju je suparnik imao previše. Hrvatski vaterpolisti ostali su bez finala na Europskom prvenstvu u Budimpešti, gdje su u polufinalu poraženi od Španjolske sa 9-8 (0-1, 4-3, 2-2, 3-2) pa će se u nedjelju boriti za brončano odličje.

Španjolcima je to drugo uzastopno finale, a treće u povijesti na natjecanju na kojem još nisu nikada osvojili zlatno odličje.

Ovim porazom Hrvatska je ostala bez izravnog plasmana na Olimpijske igre u Tokiju pa će se do olimpijskog turnira morati probiti kroz kvalifikacije.

Najbolji strijelac Španjolske bio je Munarriz sa tri pogotka, a dva je postigao Granados. Vratar Lopez imao je 13 obrana. U hrvatskoj reprezentaciji dva pogotka postigao je Luka Bukić, a po jedan Marko Macan, Luka Lončar, Maro Joković, Ante Vukičević, Andro Bušlje i Lovre Miloš. Marko Bijač je imao sedam obrana.

Hrvatska će u nedjelju od 17.30 sati za brončano odličje igrati s poraženim iz drugog polufinala u kojem se sastaju Mađarska i Crna Gora.

Vezane vijesti

Komentari