fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 svi 2022

Objava

NETKO IMA BIJELE LABUDOVE: Čelnik Borussije Dortmund se boji bijelih vitezova
foto: facebook/Borussia Dortmund
Nogomet

NETKO IMA BIJELE LABUDOVE: Čelnik Borussije Dortmund se boji bijelih vitezova 

Izvršni direktor jednog od tri najomiljenija kluba u Njemačkoj – Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke želi da se natjecanje u Bundesligi nastavi što prije, jer smatra da je to nužno za financijski opstanak klubova.

“Naravno da zbog epidemije koronavirusa nećemo imati pravu atmosferu jer će se igrati na praznim stadionima. No moramo pokrenuti natjecanje da bismo spasili nogomet. Ako to nećemo napraviti, ako će sve stajati narednih par mjeseci, cijela Bundesliga će krenuti nizbrdo, više neće postojati u sadašnjem obliku”, izjavio je Watzke.

Do kraja prvenstva preostalo je devet kola, a ako sezona ne bude nastavljena, klubovi će izgubiti 300 milijuna eura od TV prava. Bez novca od TV prava neki bi klubovi mogli bankrotirati, a onda bi moglo doći u pitanje tzv. pravilo “50+1”, koje sprečava tajkune da preuzmu većinsko vlasništvo u njemačkim klubovima, upozorio je Watzke.

“Ako klubovi postanu insolventni, pojavit će se tzv. bijeli vitezovi s novcima, ali će tražiti da se ukine pravilo 50+1. Zato moramo biti pažljivi, inače bi stvari mogle otići u pogrešnom smjeru”, rekao je Watzke.

Natjecanje u Bundesligi moglo bi biti nastavljeno 9. svibnja, dobiju li nogometaši “zeleno svjetlo” od političara. Kancelarka Angela Merkel će se 30. travnja ponovno sastati s čelnicima saveznih pokrajina u Berlinu, a među temama bi se trebao naći i nastavak natjecanja u Bundesligi.

Vezane vijesti

Komentari