fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

NIJE VIJEST O KORONAVIRUSU: Filip Ude u finalu Svjetskog kupa u Bakuu
Ostali sportovi

NIJE VIJEST O KORONAVIRUSU: Filip Ude u finalu Svjetskog kupa u Bakuu 

Hrvatski gimnastičar Filip Ude izborio je u petak finale konja s hvataljkama, dok je Ana Đerek prva rezerva za finale partera na Svjetskom gimnastičkom kupu u Bakuu.

Filip Ude, srebrni olimpijac iz Pekinga, drugog kvalifikacijskog dana u Bakuu zauzeo je 8. mjesto s ocjenom 14,166 među 33 vježbača koji su nastupili na konju s hvataljkama. Finale na ovoj spravi je u nedjelju, kada će Filip Ude loviti medalju, ali i nove bodove u kvalifikacijama za OI u Tokiju.

“Zadovoljan sam izvedbom, dobro sam trenirao, jako sam malo griješio na treninzima i to se odrazilo i ovdje. Pogriješio sam samo na trećem elementu, ali na sreću bilo je dovoljno da uđem u finale. A za finale nisam još siguran hoću li pojačati vježbu s elementom ‘busnari’ ili ću ići na ovu vježbu sa startom od 5,9, a koju sam radio sada u kvalifikacijama. Ovo je moje prvo finale nakon šest mjeseci i operacije koljena i stvarno sam sretan zbog toga. Nadam se da će u nedjelju biti još bolje, ali i da ćemo se u ponedjeljak uspjeti sretno vratiti doma, da nam ne zatvore granice”, kazao je Ude.

Ana Đerek, koja već ima olimpijsku vizu, zauzela je 9. mjesto na parteru s ocjenom 12,566 (početna 4,8) među 27 djevojaka i prva je rezerva za nedjeljno finale. Nastup na gredi završila je na 20. mjestu sa 11,500 bodova (početna 5,3) u konkurenciji 32 gimnastičarke.

“Na gredi sam dodala novi element F težine i napravila pogrešku, zato je na kraju takav plasman. Na parteru sam zadnji element olakšala tako da mi je početna ocjena bila nešto niža. Sve u svemu, mogu puno bolje, ali nisam nezadovoljna. Ipak je prošlo pet mjeseci od mog zadnjeg natjecanja tako da se to osjeti. Za prvo natjecanje je i onako bilo najbitnije odraditi ga i dobiti samopouzdanje za dalje, a to sam uspjela”, rekla je Ana Đerek.

U subotu, prvog finalnog dana u Bakuu, u borbi za medalje nastupit će Tijana Korent na preskoku.

(Hina)

Vezane vijesti

Komentari