fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

NIKAD DOSAD: Sport ni za vrijeme svjetskih ratova nije imao ovu situaciju
Tjedni pregled

NIKAD DOSAD: Sport ni za vrijeme svjetskih ratova nije imao ovu situaciju 

Priznajmo sami sebi, sport kao fenomen 20 stoljeća i blistavi, pače i unosan, posao 21. stoljeća – još nikad nije bio u ovakvoj situaciji. Osim, možda, za vrijeme svjetskih ratova,

Širenjem koronavirusa, njegovom eruptivnom zaraznošću, organizatori sportskih natjecanja našli su se u velikim problemima. Jer, problem je uvijek kada se gubi golema zarada, a upravo u tome je riječ kada se utakmice otkazuju, odgađaju ili igraju pred praznim tribinama.

U godini kada nas čeka europska nogmetna smotra i Olimpijske igre svijetom hara virus koji plaši ljude, okreće ih od masovnih okupljanja, druženja, poslova, malo je hrabrih koji bi u gomilu u kojoj ima zaraženih…

Ali, trebalo bi živjeti dalje, priča se, ljude se doslovce tjera od stvaranja panike, ali valja ih razumjeti, zašto ne i podržati. Teško je zamisliti da je netko zaražen s tobom u polupraznom autobusu, kamoli na prepunom stadionu.

Dakako, gubici će biti golemi, nenadoknadivi, a svijet se pokreće na temelju uloženog, vraćenog i zarađenog, a u toj priči sve pada u vodu kada je riječ o koronavirusu. Publike, time i zarade, neće biti. Da se i otvore besplatno svi stadioni i dvorane…

U Hrvatskoj koronavirus nije uzeo maha kao u drugim zemljama, ali upravo u tome je i naša prednost, pa možemo zacijelo reagirati i na osnovu dobrih ili loših iskustava ostalih. I što da ne, ako treba zatvoriti tribine, otkazati događaje – ne treba na to gledati poprijeko.

Svaki je ljudski život važan, jedna spriječena zaraza pravi je potez, a da ne govorimo o spriječenoj eventualnoj epidemiji ili pandemiji. Možda svi skupa još dovoljno i ne doživljavamo opasnost koja nam prijeti. Ne valja se uvijek oslanjati na procjene medija…

Uostalom, sport je zabava, nadgradnja komotnog života, standarda, straha na sportu ni kod publike ni kod aktera ili osiguranja ne smije biti. Jer je to – besmisao.

Situacija nije bezazlena, spominjali smo svjetske ratove, čak i tada su se održavala sportske priredbe, bez ovakvog straha. Neprimjetan neprijatelj čovječanstva prijeti, nitko se ne bi izložio riziku i to valja poštovati.

Pa, ako je tako zašto igrati na silu. Zar samo zbog novca unatoč rizika od oboljenja? Razvije li se pandemija to će biti najgore i potrošen i zarađen novac u povijesti!

Zato ne treba bježati od odgađanja ili otkazivanja utakmica. Ostanimo zdravi, vremena i raspoloženja za sport i zabavu tada će biti napretek. Prihvatimo, jednostavno, situaciju!

Vezane vijesti

Komentari