fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 svi 2022

Objava

NIKAKO SE RIJEŠITI KORONE: Opet 15 novodijagnosticiranih i jedan preminuli
Foto: pixabay
Korona virus

NIKAKO SE RIJEŠITI KORONE: Opet 15 novodijagnosticiranih i jedan preminuli 

Ministar Beroš na početku je objavio najnovije brojke. Od jučer imamo 15 novih slučajeva ili ukupno 2176. Preminuo je jedan bolesnik u KBC Osijek, a oporavljenih je 1726. Do jučer je testirano ukupno 43.378 ljudi dok je u samoizolaciji njih ukupno 16.115.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je najavio dvije odluke koje će stupiti na snagu danas. “Od danas se uvodi zabrana napuštanja mjesta prebivališta i boravka na Braču u trajanju 14 dana. Druga odluka – hrvatskim državljanima se omogućuje ulazak i odlazak u inozemstvo uz pridržavanje uputa”, kazao je Božinović.

“Ulazimo u treću fazu i sutra ćemo objaviti sve odluke koje se toga tiče. Provest ćemo sve što je vlada zaključila na sjednici, a odvijaju se intenzivni razgovori s dionicima koji nisu bili predviđeni u toj odluci”, dodao je Božinović. “Razgovaramo s Ministarstvom kulture, izradili smo preporuke za sektor kulture i umjetnosti, a vezani su za održavanje kulturnih manifestacija”, rekao je Božinović. Dodao je da će upute biti propisani za koncerte, ali i za snimanje filmova i glazbenog sadržaja. “Probe će moći startati od ponedjeljka, a kina, kazališta i koncerti vjerojatno od 18.svibnja. U ponedjeljak će moći raditi i kladionice”, kazao je Božinović.

Vezane vijesti

Komentari