Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

NIKO KOVAČ: “Za Nijemce sam postao Hrvat”
facebook/niko kovač
Nogomet

NIKO KOVAČ: “Za Nijemce sam postao Hrvat” 

Tko se sjeća nogometaša Miroslava Tanjge? Za mlađe generacije koje ga se ne sjećaju kao igrača, podsjetnik da je pred raspad bivše države 1989. godine s Vojvodinom bio prvak Jugoslavije, a nakon kratkog vremena u Crvenoj zvezdi otišao je u inozemstvo. Igrao je za turski FenerbahceMainz i berlinsku Herthu gdje je svlačionicu dijelio s Nikom Kovačem. Tanjga je kum i aktualni pomoćni trener Siniše Mihajlovića u redovima talijanskog prvoligaša Bologne. Srbijanski Telegraf je s njim napravio opširan intervju. Dotakli su se Kovača, ali i Jurgena Kloppa s kojim je Tanjga igrao u Mainzu.

– Niko Kovač je moj dobar prijatelj, igrali smo u Herthi dugo i rekao mi je baš nedavno: “Znaš kako Miro, Njemačka se promijenila. Ja jesam Hrvat, ali sam rođen u Njemačkoj, više sam Nijemac nego Hrvat, ali svaki put kad u posljednje vrijeme o meni pišu, potenciraju da sam Hrvat i ja sam za njih stranac. Iako sam ovdje rođen. Tako ti je i ovdje (u Italiji), možeš biti što hoćeš, ali si stranac uvijek. Nejasno mi je sve to, odeš u London s Bayernom i daš Arsenalu sedam komada, onda se desi ono… Mislim da su pogriješili, nisu imali sluha i strpljenja s njim, mlad je trener ipak. On je čistio momčad, želio je napraviti novi kolektiv i da to traje. Međutim, oni su sve željeli preko noći. Klubovi poput Reala, Cityja i Barce ulažu puno. Bayern ima novca da uloži koliko i oni, ali oni to ne žele. Ne žele probijati svoje plafone i limite. No, kad im se namjesti momčad, mogu puno toga. Nogomet je teška priča, nekada možeš kupiti deset igrača i promašiti s njih osam, a nekad kupiš samo tri i sa svima pogodiš”, rekao je Tanjga o odnosu s Kovačem.

S druge strane i Jurgen Klopp mu je kao igrač ostao u lijepom sjećanju.

– Igrali smo dugo, čujemo se Klopp i ja često. On je i privatno onakav kakav je pred kamerama, opušten. Bio sam kod njega na 50. rođendanu prije 2-3 godine, ponašao se kao i uvijek. On nije bio neki veliki igrač, ništa posebno, ali je on u Mainzu s 33 godine dobio šansu da postane trener.

– Veliki je psiholog, on nije tu da napravi trening, trening može napraviti svatko. U trening se uključuje povremeno, ali je on taj koji bira pojačanja, određuje taktiku i sastavlja momčad, vodi utakmicu, i to je najbitnije. Ali je i majstor za naći svoje suradnike, rekao je Tanjga.

Vezane vijesti

Komentari