fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 lip 2022

Objava

NIŠTA NE RADE A LOVA SJEDA: Šukeru i HNS-u stiže 4,3 milijuna eura od UEFA-e!
foto: HNS-CFF
Nogomet

NIŠTA NE RADE A LOVA SJEDA: Šukeru i HNS-u stiže 4,3 milijuna eura od UEFA-e! 

Eto dok mnogi u svijetu sporta muku muče kako spojiti kraj s krajem, dok mnogi propadaju, nekim je uvijek dobro. Radili – ne radili, svira im radio!

Dakle, Europski nogometni savez (UEFA) objavio je kako će uplatiti 236.5 milijuna eura iz svog fonda “HatTrick” svojim savezima članovima među kojima je i Hrvatski nogometni savez (HNS) kako bi se što bolje nosili s krizom uzrokovanom pandemijom koronavirusa, a kako UEFA broji 55 saveza svaki će dobiti 4.3 milijuna eura. Pa tako i Hrvatski nogometni savez.

Fond “HatTrick” obično se koristi za pokrivanje tekućih troškova saveza i kao pomoć za razvoj posebnih područja svakog pojedinog saveza. No, ovoga puta je UEFA odlučila dopustiti svakom savezu da sam odredi svoje prioritete. Koji će biti Šukerovi?

“Naš sport je suočen s dosad nezapamćenim izazovom i zato UEFA želi pomoći svojim savezima. Stoga smo dogovorili kako će svaki savez dobiti 4.3 milijuna eura koje može potrošiti na onaj način za koji misli da će najbolje koristiti u obnavljanju nogometa u njihovim zajednicama. Vjerujem kako je ovo odgovorna odluka i ponosan sam zbog jedinstva koje nogomet pokazuje tijekom ove krize. Bez sumnje nogomet će biti u srcu povratka normalnom životu. Kad za to dođe vrijeme, nogomet mora biti spreman odgovoriti na poziv”, izjavio je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin.

Vezane vijesti

Komentari