fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

26 svi 2022

Objava

NISU SVI ISTI: Vlasnik Clippersa posramio sve dosadašnje donatore protiv korone
Foto: bs.wikipedia.org
Korona virus

NISU SVI ISTI: Vlasnik Clippersa posramio sve dosadašnje donatore protiv korone 

Dokaz kako niti u najtežim situacijama nisu svi isti je i vlasnik NBA momčadi LA Clippersa i bivši izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer donirao je 25 milijuna dolara za borbu protiv koronavirusa.

Novac će se raspodijeliti za pomoć zajednicama u Seattleu, Los Angelesu i Michiganu, a 10 milijuna je namijenjeno za istraživanje na Sveučilištu Washington na kojem traže cjepivo za COVID-19, javlja ESPN.

Zašto baš u ta tri grada? Odrastao je u Detroitu u Michiganu, obogatio se u Seattleu, gdje je sjedište Microsofta, a sad živi u Los Angelesu.

Ballmer je još ranije donirao milijun dolara zajednicama i L. A.-u i tri milijuna za pokretanje fondacije u Seattleu, ali ne navodi se jesu li te donacije uključene u ovih 25 milijuna.

Superbogatom Ballmeru 25 milijuna ne predstavlja više od dnevnog džeparca budući da je Forbes njegovo bogatstvo procijenio na 57,3 milijarde dolara, ali je donacija svakako pohvalna u odnosu na vlasnike drugih profesionalnih američkih klubova, poput Josha Harrisa, Jeremyja Jacobsa ili Tilmana Fertitte.

Harris je vlasnik Philadelphia 76ersa i New Jersey Devilsa, koji je svim zaposlenicima odlučio srezati plaće za 20 posto, no predomislio se nakon žestokih kritika javnosti.

Jacobs je vlasnik Boston Bruinsa i dvorane TD Garden u kojoj igraju njegovi hokejaši i Boston Celticsi, a on je otpustio stotine radnika u dvorani jer su sezone prekinute.

Posebna kategorija je Fertitta, vlasnik Houston Rocketsa i velike restoranske korporacije, koji je u svojim restoranima i hotelima bez razmišljanja otpustio čak 40 tisuća ljudi.

S druge strane, Ballmer ni u ovim vremenima ne brine o mjerama štednje. Štoviše, nekidan je objavio da kupuje staru dvoranu LA Lakersa, legendarni The Forum, te okolno zemljište na kojem će izgraditi novu dvoranu za svoje Clipperse, kako više ne bi morali biti sustanari s Lakersima u Staples Centru. Za vlasništvo dvorane i zemljišta isplatio je 400 milijuna dolara – u gotovini.

Mnogi vlasnici klubova i sami igrači priskočili su u pomoć potrebitima tijekom pandemije koronavirusa, ali Ballmerova je donacija debelo nadmašila sve za koje se javno zna.

Vezane vijesti

Komentari