fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

NISU SVI NOGOMETAŠI BOGATI Upozorenje FIFApro: Nevolja je izlika za  nepravdu
Foto: dynamo-brest.by
Nogomet

NISU SVI NOGOMETAŠI BOGATI Upozorenje FIFApro: Nevolja je izlika za nepravdu 

Mnogi profesionalni nogometaši širom svijeta zarađuju malo više od prosječnog dohotka i ne mogu si priuštiti smanjenje plaće tijekom krize s koronavirusom, objavio je u petak Međunarodni sindikat nogometaša (FIFPRO).

“Većina igrača može si priuštiti samo smanjenje plaće koliko i bilo koji drugi radnik”, rekao je generalni tajnik FIFPRO-a Jonas Baer-Hoffmann za Reuters, dodavši: “Njihov prihod nije u onom rasponu u kojem ljudi pretpostavljaju da jest”.

Baer-Hoffmann je rekao da diljem svijeta postoje igrači s minimalnom plaćom, a za njih svako smanjivanje može imati drastične osobne posljedice.

“Plaća im se puno manje nego što se misli, često oko prosječnog nacionalnog dohotka,” kazao je.

Generalni tajnik FIFPRO-a je naglasio kako se većina klubova ponaša razumno, no postoje i oni koji se okreću jednostranim odlukama i otpuštanjima.

“Zabrinuti smo što se u nekim dijelovima svijeta mnogi klubovi već okreću jednostranim odlukama u pogledu otpuštanja i smanjenja plaća pod uvjetima koji si igrači jednostavno ne mogu priuštiti”, rekao je.

“Većina klubova u ozbiljnoj je financijskoj nevolji i ne želim generalizirati, ali vidimo slučajeve neodgovornih i ciničnih reakcija iskorištavanja situacije i otpuštanja igrača.”

Ponovio je kako je najvažnije pokušati zaključiti aktualnu sezonu u europskim zemljama, kazavši kako je iznenađen odlukom belgijske lige koja je zaključila sezonu proglasivši Club Brugge prvakom.

“Ako donesemo takve odluke imat ćemo ogromne posljedice. To neće biti lijepa situacija za mnoge igrače, a nije dobra situacija niti za navijače.”

Vezane vijesti

Komentari