fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

NJEMAČKI VIROLOG: “Ne zavaravajte se, nogometa neće biti još godinu dana”!
EPA/LUKAS BARTH
Nogomet

NJEMAČKI VIROLOG: “Ne zavaravajte se, nogometa neće biti još godinu dana”! 

U petak su nogometaši RB Leipziga nastavili trenirati u klupskom trening centru radeći u manjim skupinama, ali njemački virolog iz Hamburga zalaže se za nastavak natjecanja u njemačkom prvenstvu tek sljedeće godine, navodeći kako preuranjeni povratak normalnim nogometnim predstavlja preveliki rizik.

Sportski magazin Kicker navodi kako se nogometaši nisu presvlačili u istoj prostoriji prije ni poslije treninga, a ponuđena im je bila mogućnost individualnog rada s loptom.

U Bundesligi je na snazi stanka zbog širenja koronavisrusa koja će trajati najmanje do 2. travnja, iako je realno da se utakmice neće igrati još neko vrijeme. Predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas u četvrtak je izjavio kako bi sredinom svibnja mogli biti stečeni uvjeti za nastavak prvenstava diljem Europe, ali njegov optimizam, barem što se Njemačke tiče, ne dijeli i virolog Jonas Schmidt-Chanasit iz Bernhard Nocht Instituta za tropsku medicinu u Hamburgu.

“Nije realno da će sezona biti završena. Vidite kakva je situacija u Europi i s čime smo još suočeni”, rekao je njemački stručnjak u razgovoru za lokalnu televizijsku postaju NDR.

“Čak i da nismo teško pogođeni, to ne znači da bi trebalo dopustiti nastavak nogometnog prvenstva. To bi vodilo ka značajnom pogoršanju stanja. Mišljenja sam da će se uvjeti za nastavak steći najranije sljedeće godine”, smatra Schmidt-Chanasit.

Čelnici Njemačke nogometne lige (DFL) u prvoj fazi nastavka natjecanja, kojem se nadaju u svibnju, razmatraju i mogućnost igranja bez nazočnosti gledatelja, kako bi uspjeli završiti aktualnu sezonu.

No, Schmidt-Chanasit upozorava kako ni to nije dobro rješnje “jer će se ljudi željeti okupljati i gledati utakmice u društvu” te smatra kako bi “zabavne aktivnosti”, kao što je nogomet, trebale biti na dnu liste prioriteta pri povratku životu u normalnim okolnostima.

Sličnu poruku poslao je i šef sindikata talijanskih nogometaša Damiano Tommasi u izjavi za Sueddeutsche Zeitung.

“Dopustiti da se lopta ponovno zakotrlja bio bi signal društvu kako se stanje normalizira. No, to nije slučaj. Nogomet je na vrlo niskoj razini važnosti u ovom trenutku.”

Tommasi je napomenu da, ako Kina ne priprema nastavak nogometnih aktivnosti prije 22. svibnja, onda bi u Europi vjerojatno trebalo ponovno krenuti još kasnije.

Italija je s više od 35.000 pozitivnih osoba na koronavirus i s više od 3.000 umrlih, najteže pogođena europska država. Njemačka u ovom trenutku ima više od 15.000 zaraženih osoba, a od posljedica COVID-19 pandemije umrlo je više od 40 ljudi.

Vezane vijesti

Komentari