Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

24 ožu 2023

Objava

NOGOMETNI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE: Reprezentacija loše stoji, Prosinečki je na ledu, ali otkaz nije dobio
Foto: NFSBiH
Nogomet

NOGOMETNI SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE: Reprezentacija loše stoji, Prosinečki je na ledu, ali otkaz nije dobio 

Najavljeni sastanak čelnika Nogometnog saveza BiH i izbornika Roberta Prosinečkog, koji se trebao održati u četvrtak, a na kojemu se, prema pisanju nekih sarajevskih medija trebala donijeti odluka o njegovoj smjeni, nije održan.

Kako piše sarajevski Dnevni Avaz, koji je rano u četvrtak čak i najavio odlazak Roberta Prosinečkoga pozivajući se na “pouzdane izvore u vrhu Nogometnoga saveza te zemlje”, zaključeno je da se u miru, nebitno dan ili dva nakon utakmice, sjedne i analizira kompletna situacija.

List dodaje, uz ogradu da je ipak moguća neka dramatično negativna odluka po Prosinečkoga u večernjim satima u četvrtak, kako se prvo trebaju pronaći razlozi ogromnih oscilacija u pristupu na utakmicama.

Procedura smjene izbornika bosanskohercegovačke nogometne vrste je krajnje komplicirana. Nogometni savez te zemlje funkcionira na nacionalnom paritetu tako da primjerice članovi Predsjedništva hrvatske nacionalnosti i predstavnici Nogometnog saveza Republike Srpske mogu spriječiti smjenu Roberta Prosinečkog.

Popularni “Žuti” je u siječnju prošle godine imenovan za izbornika reprezentacije BiH i vrlo uspješno ju je vodio u Ligi nacija te čak izborio i plasman u elitni razred, što je polučilo pravu nogometnu euforiju kod naših susjeda.

Nevolje su nastale u kvalifikacijama za EURO 2020. godine. Neočekivani gostujući porazi od Finske i Armenije praktično su uništili sve šanse da BiH zauzme jedno od prva dva mjesta u skupini koja izravno vode na EURO, pa je Prosinečki odmah nakon loše igre i poniženja u Erevanu podnio ostavku. Na nagovor čelnika Nogometnoga saveza, koji nisu prihvatili ostavku, prihvatio je voditi momčad i u preostalim utakmicama, pa je sve do susreta u Ateni s Grčkom u utorak, još bilo nekih izgleda za osvajanje drugoga mjesta. Porazom 1-2 u zadnjim sekundama susreta te su nade nestale.

Reprezentacija BiH do kraja kvalifikacija mora odigrati još dva susreta, 15. studenoga dočekuje Italiju, a tri dana potom gostuje u Lihtenštajnu. Ipak, plasman na EURO može izboriti kroz dodatne kvalifikacije koje su izborene kroz Ligu nacija. No, prije toga u kvalifikacijskoj skupini moraju osvojiti treće mjesto za što imaju objektivne šanse.

Vezane vijesti

Komentari