fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 svi 2022

Objava

NORVEŠKA SE NE PRIJETI, ALI: “Ne idemo na Olimpijske igre dok je pandemija”
foto:olympic.org
Nogomet

NORVEŠKA SE NE PRIJETI, ALI: “Ne idemo na Olimpijske igre dok je pandemija” 

Norveška ne bi smjela slati sportaše na ovogodišnje Olimpijske igre u Tokiju sve dok pandemija koronavirusa ne bude pod nadzorom, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Norveškog olimpijskog odbora Berit Kjoell.

“Moj savjet norveškom Odboru za olimpijske igre bit će jasan. Ne treba slati sportaše na OI i POI u Tokijo ukoliko ako pandemija neće biti pod nadzorom,” kazao je Kjoell.

Norveški olimpijski i paraolimpijski odbor i Konfederacija sportova (NIF) poslali su pismo Međunarodnom olimpijskom odboru (MOK) u kojem izražavaju svoju zabrinutost rekavši da pandemija mora biti pod kontrolom prije nego što se Igre mogu održati.

Otpor održavanju Olimpijskih igara u srpnju ove godine naglo je ojačao u proteklih 48 sati, iskazan u pozivima nekoliko utjecajnih aktera, uključujući američke i britanske atletičare i olimpijske odbore nekoliko zemalja da se igre zbog pandemije odgode.

Kanada je prva zemlja koja je objavila da neće slati sportaše u Tokio, dok je Australski olimpijski odbor danas objavio da bi se njihovi sportaši trebali početi pripremati za to da će Igre biti održane 2021. godine.

“Apsolutno sam uvjeren da će MOO, japanska vlade, tokijska vlada i organizacijski odbor preuzeti svoju odgovornost da se što prije vrate s novim datumom”, dodao je Kjoell.

Vezane vijesti

Komentari