fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 svi 2022

Objava

NOVI TRENER PPD ZAGREBA: “Nisam neiskusan, pomagao sam Červaru, znam što ću”!
Zagreb, 02.06.2020. - Konferenciju za medije rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb na kojoj je predstavljen novi trener PPD Zagreb Igor Vori. Na fotografiji Igor Vori. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu
Rukomet

NOVI TRENER PPD ZAGREBA: “Nisam neiskusan, pomagao sam Červaru, znam što ću”! 

Proslavljeni hrvatski rukometaš Igor Vori (39) u utorak je predstavljen kao novi trener hrvatskog prvaka PPD Zagreba, a to će mu biti prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

“Jako sam uzbuđen i to pozitivno što dolazim u svoj klub koji mi je dao puno toga. Vjerujem da ću ono što sam naučio tijekom godina igranja u inozemstvu moći prenijeti na igrače. Zahvalan sam upravi kluba kojoj su se svidjele moje vizije i planovi za razvoj kako kluba tako i hrvatskog rukometa. Moji suradnici i ja ćemo dati sve od sebe da mladim igračima bude zagarantiran napredak kada dođu u klub”, izjavio je Vori koji je bio suočen s pitanjima o tome hoće li mu nedostatak iskustva biti hendikep u obavljanju posla glavnog trenera rukometnog velikana poput Zagreba.

“Dvije godine sam u reprezentaciji pomoćnik našem najboljem treneru Lini Červaru. Nisam tamo bio figura nego sam radio”, naglasio je Vori koji je dodao i kako više neće obnašati dužnost direktora hrvatske rukometne reprezentacije:

“Nemoguće je da radim dva posla istovremeno. Barem ne u ovoj početnoj fazi moje trenerske karijere”.

Vori je naglasio kako će ključ uspjeha biti uspostavljanje zajedničkoj jezika s igračima.

“Prvo moram razgovarati sa svojim igračima i uvjeriti ih da mi vjeruju. Bez sinergije na relaciji igrači-trener-uprava nema ništa”, izjavio je Vori koji je predstavio i svoje suradnike.

Tako će mu prvi pomoćnik biti njegov dugogodišnji suigrač iz reprezentacije Denis Špoljarić, trener vratara bit će sin menadžera kluba Božidara Jovića Arijan Jović, a kondicijski trener Šime Tomašević.

Menadžer kluba Božidar Jović najavio je okupljanje momčadi za 8. lipnja, dok će se konačni sastav s kojim će Vori raditi u narednoj sezoni znati oko 20. lipnja kada će se znati s kolikom će financijskim sredstvima klub raspolagati.

Direktor kluba Vedran Šupuković izjavio je kako klub ima A, B i C varijantu što se financija tiče, ali kako će i s najslabijom C varijantom biti konkurentan i igrati u Ligi prvaka.

Šupuković se zahvalio i dosadašnjem treneru Veselinu Vujoviću, koji je napustio klub prije tjedan dana iz osobnih razloga, na njegovom radu.

“Zahvalni smo treneru Vujoviću koji je preuzeo klub u delikatnom trenutku te je unio svu svoju energiju i karizmu u vođenje momčadi”.

Potom je direktor kluba obrazložio i zašto je za trenera izabran Vori.

“Sretni smo što je momčad preuzela istinska legenda i dijete kluba. Prije nekoliko mjeseci dao nam je do znanja kako bi se želio baviti trenerskim poslom i mi smo ga angažirali čim se pojavila prilika za to. Zadnjih smo nekoliko godina već angažirali veliki broj klupskih legendi u rad kluba, poput braće Valčić, Špoljarića, Bičanića i Šole, a već smo ponudili i aktualnom kapetanu prve momčadi Zlatku Horvatu mjesto u radu u omladinskom pogonu čim završi igračku karijeru”, kazao je Šupuković i dodao:

“Nadamo se kako je Vori dugoročno trenersko rješenje, za najmanje tri do četiri godine, a ne kako ćemo za nekoliko mjeseci ponovno biti u potrazi za novim trenerom iako će imati imperativ ostvarivanja rezultata u Ligi prvaka”.

Vezane vijesti

Komentari