fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

ODBIJAJU LI NOGOMETAŠI DINAMA I HAJDUKA SMANJENJE PLAĆA: Što će reći javnost?
Split, 4.03.2020 - Utakmica 25. kola Prve HNL Hajduk - Dinamo. foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms
Nogomet

ODBIJAJU LI NOGOMETAŠI DINAMA I HAJDUKA SMANJENJE PLAĆA: Što će reći javnost? 

Najprije se pričalo, govorimo o Dinamu i Hajduku, da će se igrači odreći dijela svojih plaća zbog krizne situacije u zemlji, iz priopćenja tih klubova vidimo da to uopće nije tako. Tako GNK Dinamo u svom priopćenju veli:

“Uprava GNK Dinamo upućuje iskrenu zahvalu zaposlenicima kluba, B momčadi i nogometnoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plaća u periodu do 30. rujna 2020. godine”.

Ali gle, nigdje se ne spominju igrači prve momčadi. Jesu li odbili tu ideju kluba? Izgleda da jesu. Ili su možda teški pregovori u tijeku…

I Hajduk je izdao (preopćenito) priopćenje:

“Posljednjih dana učestali su upiti medija i pojačan je interes javnosti oko mjera koje Uprava HNK Hajduk Split namjerava poduzeti po pitanju funkcioniranja u okolnostima pandemije virusa Covid 19. Problem pandemije koronavirusa je bez ikakve dvojbe, pored svih segmenata društva, pogodio i sport, prvenstveno udarajući na njegovu suštinu uvidu sportskog nadmetanja, a posljedično i na poslovanje sportskih klubova. Koliko god problemi u poslovanju sportskih klubova bili vidljivi, a za neke od njih moguće i dramatični, HNK Hajduk Split smatra da u ovom trenutku i dalje primarna briga svih klubova mora biti usmjerena na zdravlje sviju, na prvom mjestu djelatnika javnih službi na prvoj crti obrane od pandemije, pa do svih naših građana, uključujući nogometaše, zaposlenike i navijače svakog kluba. Razmjere financijske štete uzrokovane koronavirusom, koje će nedvojbeno biti, moći ćemo utvrditi u trenutku kada ćemo imati jasniju sliku o tijeku i učinku pandemije, uključujući i tijek nogometnih natjecanja u Hrvatskoj. Sukladno tome moći ćemo i donositi mjere koje su utemeljene na činjenicama i samim time biti što pravednije za sve obuhvaćene tim mjerama.

Što se tiče aktivnosti koje poduzimaju razni klubovi u Hrvatskoj i diljem Europe, imamo na umu da se poslovne politike klubova prema igračima i zaposlenicima značajno razlikuju od kluba do kluba, te ih je nemoguće sve obuhvatiti u jedno univerzalno rješenje. Uprava HNK Hajduk Split prati razvoj situacije imajući na umu temeljnu zadaću očuvanja funkcionalnosti i financijske stabilnosti Kluba te će svakako pravovremeno poduzimati mjere u tom cilju, istovremeno vodeći računa da te odluke budu uravnotežene i što pravednije prema svima, uključujući igrače i zaposlenike Kluba. O tim odlukama javnost će na vrijeme biti informirana”.

Možemo samo pretpostaviti kakva će biti reakcija javnosti na ovakvo ponapšanje igrača…

Vezane vijesti

Komentari