fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

ODBOJKAŠI PO STAROM: Čelnici HOS-a donijeli bizarnu odluku na štetu svih
foto HINA/ Damir SENCAR/ ds
Ostali sportovi

ODBOJKAŠI PO STAROM: Čelnici HOS-a donijeli bizarnu odluku na štetu svih 

Zbog epidemije koronavirusa  Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je odluku o prekidu svih odbojkaških ligaških natjecanja ove sezone, a prvaci muške i ženske Superlige odlučeni su prema zatečenom stanju na tablici, priopćeno je u srijedu iz Saveza.

U ženskoj konkurenciji prvakinje su odbojkašice HAOK Mladost, a u muškoj odbojkaši OK Mladost Ribola Kaštela. S obzirom na prijevremeno zaključeno natjecanje, iz kvote od 12 klubova u muškoj te 10 klubova u ženskoj konkurenciji, u sezoni 2019/2020 nema ispadanja, a broj klubova u nadolazećoj sezoni moći će se povećati za dva kluba iz nižeg ranga, ukoliko klubovi koji ostvare pravo, pokažu interes.

Odgađaju se i Kup Hrvatske za odbojkaše te Kup Snježane Ušić za odbojkašice, a odluku o nastavku Upravni odbor donijet će u skladu s naputcima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu. Prekidaju se i natjecanja za mlađe dobne kategorije te 1. ženska liga, 1. B odbojkaška liga te 2. odbojkaška liga.

Zanimljivo je da Kaštelani, baš kao i Zagrepčani nisu odigrali dva kola. Obje su se momčadi u hrvatsko prvenstvo nakon sudjelovanja u srednjoeuropskoj ligi (MEVZA-i) uključile tek prije deset dana u tzv. ligu za prvaka koju sačinjavaju još Rijeka i Osijek te stigle odigrati tek dvije utakmice. Ono što je posebno bizarno je to što su obje momčadi pobijedile 3:0, bez izgubljenog seta. Prvaka je dakle odlučila bolja poen razlika.

Riječani i Osječani koji su kroz regularni dio sezone izborili igranje u Ligi za prvaka odigrali su 18 kola.

Vezane vijesti

Komentari