Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

07 pro 2022

Objava

OPĆI CIRKUS U AUSTRIJSKOM NOGOMETU: Svi prvoligaši trenirali unatoč pandemiji
Nogomet

OPĆI CIRKUS U AUSTRIJSKOM NOGOMETU: Svi prvoligaši trenirali unatoč pandemiji 

Svega dva tjedna prije početka nastavka sezone, Austriju trese nogometna afera.

Vodeći sastav austrijskog prvenstva LASK optužen je za kršenje pravila o epidemiji koronavirusa, dok se klub iz Linza žalio kako je bio žrtva industrijske špijunaže.

Čak 11 od 12 austrijskih prvoligaša optužilo je LASK za kršenje pravila o treniranju za vrijeme epidemije koronavirusa. Klubovi su vodstvu lige dostavili video zapis koji “jasno pokazuje kako je Linz ignorirao smjernice o treniranju u malim skupinama”.

“Videozapisi jasno pokazuju da je LASK zanemario smjernice za trening u malim grupama koje je postavilo ministarstvo sporta”, navedeno je u zajedničkoj izjavi klubova.

Austrija je jedna od prvih zemalja koja je dopustila treninge, a početkom ovoga tjedna je objavljeno kako će prvenstvo biti nastavljeno u prvom tjednu lipnja.

“Stvarno smo jako razočarani, jer smo u proteklih nekoliko tjedana učinili sve što smo mogli za nastavak treninga i utakmica po pravilima koja su vrijedila za sve klubove”, poručili su iz bečke Austrije, dok su iz redova prvaka RB Salzburga poručili kako su “šokirani i zapanjeni” pristupom LASK-a.

“Očito nisu svi klubovi i pojedinci svjesni ove velike odgovornosti”, dodali su iz Salzburga.

Direktor Linza Andreas Protil rekao je novinskoj agenciji APA da su dvojica muškaraca provalila na teren za vježbanje kluba preko noći i postavili kamere za video nadzor dodajući da je incident prijavljen policiji.

“Šokirani smo što očito postoje osobe koje su spremne provaliti u prostorije našeg kluba kako bi izvele industrijsku špijunažu”, rekao je Protil.

“Počinitelji su snimljeni i sada policija sve istražuju,” dodao je.

APA je objavila kako vodstvo lige također, istražuje incident.

Austrijsko prvenstvo je prekinuto 8. ožujka, nakon što je završen prvi dio prvenstva od 22. kola. Preostaje još borba prvih šest klubova za prvaka te preostalih šest za ostanak u ligi.

U vodstvu je LASK (27) ispred RB Salzburga (24) i Rapida (20).

Vezane vijesti

Komentari