fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

21 svi 2022

Objava

OPET INVAZIJA HRVATA NA EURO: Sjetite se kako se navijalo 2004. protiv Engleske u Lisabonu!
Nogomet

OPET INVAZIJA HRVATA NA EURO: Sjetite se kako se navijalo 2004. protiv Engleske u Lisabonu! 

Hrvatska će na europskoj smotri u ljeto sljedeće godine u skupini D prvu utakmicu s Engleskom igrati na Wembleyju, a sljedeće dvije na Hampden Parku. Još 18. prosinca prošao je rok prijave za kupnju ulaznica, a svi oni koji su se prijavili nestrpljivo iščekuju rezultate. Jer, ulaznice će se dodijeljivati po principu vrijednosti, prednost će imati ljudi koji su bili redoviti na utakmicama reprezentacije, te ždrijebom.

Najjeftinije ulaznice za utakmice Hrvatske koštaju 50 eura, one iz druge kategorije 125 eura, a najskuplje 185 eura. Ako Hrvatska ode do finala, najmanji iznos koji će jedan navijač morati platiti da bi uživo na stadionima pogledao sve utakmice Hrvatske bit će 455 eura.

Očekuje se da bi na svakoj utakmice Hrvatske moglo biti više od deset tisuća njenih navijača. Igra se na dva velika stadiona, londonskom Wembleyu i Hampden parku u Glasgowu. Prvi ima kapacitet od 80 tisuća, drugi od pedeset tisuća gledatelja.

I dosad je na europskim smotrama bilježena prava invazija hrvatskih navijača, još od 1996. na smotri u Engleskoj, a još je više hrvatskih navijača bilo 2004. u Portugalu, a da ne govorimo o dvobojima na EP u Austriji četiri godine kasnije. Hrvati su potom okupirali i Poljsku 2012. godine, a i Francusku 2016. Prepoznatljivi po koloritu hrvatski su navijači postali nezostavan dio kolorita skoro svake europske smotre.

Poklanjamo vam jednu sjajnu fotografiju hrvatskih navijača na EP u Portugalu protiv Engleske u lipnju 2004. godine. Taj dan je na stadionu Luz u Lisabonu bilo 60 tisuća engleskih i 15 tisuća hrvatskih navijača.

Utakmice hrvatske reprezentacije u Skupini D

ENGLESKA – HRVATSKA (14. lipnja, 15 sati CET, London)
HRVATSKA – ČEŠKA (19. lipnja, 18 sati CET, Glasgow)
HRVATSKA – POBJEDNIK DOIGRAVANJA C (23. lipnja, 21 sati CET, Glasgow)

Vezane vijesti

Komentari