Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 ožu 2023

Objava

OPRAVDANO OGORČENJE U ŽKK RAGUSA: “Ne priznaju nam naslov kojeg smo osvojili”!
Košarka

OPRAVDANO OGORČENJE U ŽKK RAGUSA: “Ne priznaju nam naslov kojeg smo osvojili”! 

ŽKK Ragusa oštrim se priopćenjem za javnost osvrnuo na najnovije odluke HKS-a vezane uz novu sezonu u Prvoj ženskoj ligi, sustav natjecanja, sudionike…

Podsjetimo, još prije nekoliko mjeseci Hrvatski košarkaški savez (HKS) jednostavno je prekinio, ukinuo sva prvenstva, pa i oni koji bi sigurno bili prvaci ostali su bez zasluženog trofeja, ali i perspektive. Dubrovački Ženski košarkaški klub klub Raguza kojeg vodi Tomislav Tabak, tražio je  od Hrvatskog košarkaškog saveza da po uzoru na Hrvatski odbojkaški savez proglasi prvaka ili dozvoli da se prvenstvo nastavi po uzoru na Hrvatski nogometni savez.

Nažalost, Hrvatski košarkaški savez nije imao sluha i odbio je sve zahtjeve  ŽKK  Ragusa.

Tomislav Tabak, čovjek koji uspješno vodi Ženski košarkaški klub iz Dubrovnika i koji dobro zna da nerazumne odluke Hrvatskog košarkaškog saveza mogu njegov klub dovesti do ponora, jer kada ste verificirani prvaci lakše dolazite do sponora, donacija i svijh privilegija, osjetio je trenutak da u moru nepravdi u našoj košarci (i spominje ih) istakne tužnu sudbinu svog sportskog kolektiva koji je ipak najviše nastradao.

Nakon svježih događaja i odbijanja HKS-a da dubrovačke košarkašice, tako superiorne u domaćem prvenstvu, proglase prvaci iz ŽKK Ragusa poslali su oštro priopćenje medijima. Kojeg prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

Nakon jučerašnje odluke HKS-a i nepravedne odluke u kojoj smo sada jedini oštećeni  dobila smo i službenu potvrdu ! Može se zaključiti da će u košarci u sezoni 2019/2020 godini biti zakinute jedino košarkašice ŽKK Raguse. Našoj djeci HKS ovom odlukom pokazuje da se ne isplati ulagati jer nismo blizu “oltara”, jer savez može poništiti trud i rad za zelenim stolom, a druge, bliže “oltaru”, nagraditi POZIVNICAMA i s time ih proglasiti prvacima !

SAČUVAJ NAS BOŽE “REZULTATA UPRAVE” HKS I NJIHOVA POŠTENJA !
Ovo je sada i službeno najveća nepravda u povijesti Hrvatske ženske košarke !

Ovim činom je ženska košarka dotaknula dno, ali ljudima bez obraza to ne smeta. Štoviše nije ih briga, bitno je da njihova djeca mogu igrati dok ih za našu boli briga !

Stoga   Vam dostavljamo reagiranje našeg kluba na nepravedne i sramotne odluke te ukazujemo na mogući sukob interesa unutar stručnog savjeta za žensku košarku.

U nadi da će te objaviti naš apel i želju za pravednijom košarkom

“Ima li kraja diktaturi HKS-a?
Možeš se protiviti, ali moraš šutjeti ako želiš igrati
Ovo je sada i službeno najveća nepravda u povijesti Hrvatske ženske košarke !

Može li HKS raditi što želi, donositi nepravedne odluke, onemogućiti nam daljnje natjecanje, a da mi moramo šutati ako se i dalje želimo natjecati u ligi??
Naravno da može!!!!
Bez obraza i morala Hrvatski košarkaški savez novom odlukom to i dokazuje. Pobjednike proglašava gubitnicima, klubove iz  Druge lige pozivnicom nagrađuje i proglašava “prvacima”, a klubove koje su na rezultat 0-16 trebali ispasti iz lige ostavljaju u ligi. Sramota i pogodovanje pod okriljem spašavanja košarke.

Jučerašnja odluka je dobila svoju potvrdu! Sve što smo govorili od 1. travnja ove godine  sad se i potvrdilo.
COVID i epidemiološka situacija? Ne, HKS je zaražen nekim drugim virusom koji ima simptome neznanja i netransparentnosti!

Uvjeravani smo da odluka u muškoj i ženskoj selekciji treba biti jednaka međutim prema jučerašnjoj odluci to više ne vrijedi.
Na sastanku upravnog odbora HKS-a se potvrdilo da ljudi bez imalo obraza i morala upravljaju hrvatskom košarkom i da su u potpunosti izgubili kompas.
Mušku i žensku košarku ne važu istom vagom niti imaju iste odluke te samim time jednima pogoduje, a drugima omalovažava dosadašnji rad i trud.
Tako će se muška liga igrati s istim natjecateljima kao i ove godine i neće se nagraditi trud i sportski rezultati drugoligaša.
Ipak u ženskoj ligi će se nagraditi trud drugoligaša te pozvati klubove u prvu ligu POZIVNICOM!!!

Nakon niza apela i molbi da nam se omogući igranje te dovrši liga, s obzirom da su ostala samo 2 kola do kraja regularnog djela, iz HKS-a još nemamo odgovor na naše upite.
Nije nam dozvoljeno da igramo, a nisu nas ni proglasili prvacima jer “eto nisu ni muške”.

Podsjetimo se da u muškom djelu prvenstva nisu odigrane 2/3 prvenstva, ali se odluka preslikava i na žensku ligu u kojoj je odigrano točno 88.88% regularnog djela prvenstva!

Samom činjenicom da se ženskoj Premier ligi priključuju dva kluba s pozivnicama znači da su se u drugoj ligi proglasili PRVACI!
Svima je unaprijed poznato da su ta dva kluba ŽKK Mursa i Kadetska akademija „Žana Lalić“ (članica stručnog savjeta za žensku košarku), ali će odluku donijeti „Komisija za sustav natjecanja” iako je ona već komunicirana na sastanku 17.06..
Evo recepta HKS-a za uspješne malverzacije: Kada želiš nekome pogodovati, sazoveš komisiju, a kada ne želiš da se nešto sazna sazoveš povjerenstvo!
Samo za napomenu, prošle godine je smanjena liga zbog kvalitete natjecanja…

Na sastanku 17. lipnja smo upozoreni da ne možemo tužiti HKS, to jest tražiti pravdu na sudu, jer po statutu HKS-a ne možemo sudjelovati u daljnjim natjecanjima.
Zamljivo je da je iz jedinog pravnog ljeka, HKS-ove arbitraže isključena javnost. Zašto ?? Gdje je transparentnost saveza??

Članak 61. U sudovanju, stegovni suci su nezavisni i sude po Stegovniku, Statutu i općim aktima Saveza, članica i tijela Saveza. U postupku pred Stegovnim sudom, javnost je isključena.

Nekima trud nije nagrađen dok se po raznoraznim linijama POZIVNICAMA nagrađuje trud drugih! Tko je lud sljedeće godine uložiti išta u sezonu ako savez može ponovo poništiti prvenstvo, te ne dozvoliti daljnje igranje jer to nekima odgovara, a druge nagraditi pozivnicama? Ali im odgovara nastaviti u nižim kategorijama jer njihova djeca nastupaju? Predjednice savjeta za žensku košarku, dali je to sukob interesa, dali je to moralno ?

Košarkaški savez Zagreba u mlađim kategorijama nastavlja natjecanje s istim klubovima sudionicima Prve  ženske lige???
http://ksz-zagreb.hr/zenska-kosarka/pretkadetkinje-tresnjevka-lako-kroz-borovje-37378
http://ksz-zagreb.hr/zenska-kosarka/pretkadetkinje-tresnjevka-uvjerljiva-u-nastavku-lige-37285
http://ksz-zagreb.hr/vijesti/u15-z-tresnjevka-2009-uvjerljivo-do-finala-u-sibeniku-37454

Iščitavajući statut KSZ-a vidljivo je da je savez udruženi član HKS-a.
„Članak 7. Savez djeluje na području Grada Zagreba. Savez je udruženi član Hrvatskog košarkaškog saveza.“
Ali imate hrabrosti prozivati nas za „neodgovornost“ jer tražimo da nam dozvolite igrati?

Također nismo dobili nikakve upute što ako se i iduće godine prekine sezona. Kakav će biti kraj kako bi klubovi mogli planirati i razmišljati u kojem smjeru ići. Vjerujemo da HKS o tome nije niti razmišljao nego će donositi odluke kad se to dogodi i kako nekima bude odgovaralo.

“Spašavaju košarku” novim licemjernim odlukama, stoje u mjestu i ne znaju kud i kako dalje. Ispričavamo se …znaju samo za interesne grupe, a ostali koje spašavaju naučite plivati jer ako Vas HKS bude spašavao pišite propalo. Sve pod krinkom smanjenja troškova, s čime također pogoduju nekima, jer će neki klubovi imati manje putne troškove dok će drugima ostati isti ili veći. Samim time neki već sad imaju bolju startnu poziciju !

Na kraju se može zaključiti da će u košarci u 2019/2020 godini biti zakinute jedino košarkašice ŽKK Raguse. Našoj djeci ste ovom odlukom pokazali da se ne isplati ulagati jer nismo blizu “oltara”, jer savez može poništiti trud i rad za zelenim stolom, a druge, bliže “oltaru”, nagraditi POZIVNICAMA.Ovo je sada i službeno najveća nepravda u povijesti Hrvatske ženske košarke !

Ovim činom je ženska košarka dotaknula dno, ali ljudima bez obraza to ne smeta. Štoviše nije ih briga, bitno je da njihova djeca mogu igrati dok ih za našu boli briga !

Po uzoru na HRVATSKI ODBOJKAŠKI SAVEZ, PROGLASITE PRVAKA ili DOZVOLITE DA IGRAMO po uzoru na HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ!

Dopustite mi da ovim putem poželim sreću svim klubovima, da se još jače pripreme, pokažu svu ljepotu sporta i sportskog ponašanja jer ovakve odluke su sramota za sport, ali ljudima bez imalo morala nepravda je hrana.

Srdačno Vas pozdravlja
Nepisani prvak 1. ženske lige 2020. ŽKK Ragusa U Dubrovniku 10.07.2020

Vezane vijesti

Komentari