fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

ORGANIZATORI “TOURA” Usredotočeni na odgodu, a ne otkazivanje utrke
Ostali sportovi

ORGANIZATORI “TOURA” Usredotočeni na odgodu, a ne otkazivanje utrke 

Organizatori najprestižnijeg biciklističke utrke na svijetu “Tour de Francea” trenutačno su usredotočeni su na odgodu, a ne na otkazivanje ovogodišnjeg izdanje koje bi se prema prvotnom planu trebalo održati od 27. lipnja do 19. srpnja.

“Nepredvidiva priroda globalne krize u kojoj se svi nalazimo znači da moramo biti strpljivi što se službenih priopćenja tiče, ali trenutačno smo više usredotočeni na odgodu utrke za neki kasniji termin tijekom ljeta nego na njezino otkazivanje”, objavio je francuski sportski dnevnik L’Equipe koji je u vlasništvu iste grupacije koja je i vlasnik “Toura”.

Odgoda “Toura” za neki drugi termin predstavljat će veliki organizacijski izazov jer tijekom utrke oko 4,500 osoba – vozača, sponzora, organizatora, predstavnika medija – tri tjedna putuje diljem Francuske.

Još ranije odgođen je i ovogodišnji “Giro d’Italia” koji se trebo voziti od 8. do 31. svibnja, a u opasnosti je i održavanje “Vuelta a Espane” koja bi se trebala voziti krajem kolovoza i početkom rujna,

Iz Međunarodnog biciklističkog saveza (UCI) objavili su kako će upravo najveće svjetske utrke imati prioritet kada se i ako se ova sezona nastavi.

Vezane vijesti

Komentari