fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

OSVRT NA DVOBOJ RIJEKE I DINAMA: Bjelica sad zna – bez Olma to je druga momčad
Nogomet

OSVRT NA DVOBOJ RIJEKE I DINAMA: Bjelica sad zna – bez Olma to je druga momčad 

U Kupu je favorit izmišljen. Baš je papirnat, kako veli floskula. To su takve utakmice, gdje nema popravnog ispita. Rijeka je tu situaciju papirnatog autsajdera iskoristila, pobijedila Dinamo s 1-0 i plasirala se u polufinale Kupa. Jest, to je iznenađenje, Dinamo je i dalje naša najbolja momčad i kad najbolja momčad ispadne iz Kupa to je svakako nešto što nije očekivano. Osim? Osim ako nije riječ o Kupu, kao što je sada konkretno bio slučaj.

Rijeka je povela već u 16. minuti golom glavom Čolaka, dojam kaže da je i vratar Livaković mogao bolje intervenirati. Ali, gol mu ne ide sasvim na dušu, zbog njega se mogu postidjeti i obrambeni igrači koji su dozvolili Čolaku skok. Potom je lavovski posao odradila obrana Rijeke koja se sjajno postavila  i odlično neutralizirala napade Dinama za izjednačenje.

Potvrđeno je tako pravilo da je obrana jednako bitna za rezultat kao i napad. Dinamova je kiksala na samom početku, Rijekina je durala…

Neke naročite kvalitete u utakmici nismo vidjeli, strategija je ubila maštu, imperativ, pak, ideju.

Iskreni ćemo biti, u Dinamovoj igri nedostajala je kreacija Danija Olma. On je znao iz neupotrebljive situacije napraviti preokret i prigodu, a da ne spominjemo kakosu ga uvijek morala čuvati barem dvojica igrača. Dinamo nije stvarao višak igrača prema naprijed i djelovao je jalovo.

Što je više utakmica odmicala to je Rijeka manje marila za napad, svjesna da joj je sve bliže dragocjena pobjeda, izbjegavajući i najmanji rizik. Postavila je bedem ispred svojeg vratara i čekala… Makar je Dinamo ostavljao iza sebe prostor za protuudare.

No, Rijeka se opredijelila za čekanje i obranu, a Dinamo je bio posve nemaštovit i zaista iz ove utakmice nije zaslužio prolaz u polufinale.

Vezane vijesti

Komentari