fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

23 svi 2022

Objava

OVO JE SAD VEĆ JAKO OZBILJNO: Odgođeno atletsko SP u kinenskom Nanjingu
Atletika

OVO JE SAD VEĆ JAKO OZBILJNO: Odgođeno atletsko SP u kinenskom Nanjingu 

Alarm je očito upaljen. Kako drugačije shvatiti vijesti iz Svjetske atletske federacije koja je na preporuku Svjetske zdravstvene organizacije odgodilo na godinu dana Svjetsko prvenstvo u atletici koje se trebalo održati uskoro, od 13. do 15. ožujka. Dakako, zbog širenja korona virusa u cijelom svijetu, napose u Kini.

U Svjetskoj atletskoj federaciji odbilisu i ponude drugih gradova koji su željeli biti zamjena Nanjingu.

Jednostavno, organizatori su poslušali savjet Svjetske zdravstvene organizacije i odbili ponude drugih gradova koji su htjeli biti domaćini.
Korona virus ubio je više od 130 osoba u Kini i proširio se na 16 zemalja svijeta. Ukupno je njime zaraženo oko šest tisuća osoba, a za taj virus ne postoji lijek. Epicentar pojave virusa je kineski grad Wuhan, oko 600 km udaljen od Nanjinga.

U srijedu je WHO objavio i kako “cijeli svijet treba biti na oprezu”, a organizatori natjecanja su potvrdili upozorenja:

“WHO je potvrdio da je nivo virusa u Kini i dalje u svijetu i dalje zabrinjavajuć te nema potrebe forsirati održavanje nekog velikog okupljanja koje je moguće odgoditi”, rekli su u Svjetskoj ateltskoj federaciji. – objasnili su atletski čelnici, pa dodali:

“U ovom trenutku tražimo datum u 2021. kada će se prvenstvo održati”, poručuju iz Svjetske atletske federacije.

Vezane vijesti

Komentari