fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

OVO JE ŽIVOTNO TRENERSKO DJELO LINE ČERVARA! Pročitajte postulate koje Lino svaki dan čita igračima
Rukomet

OVO JE ŽIVOTNO TRENERSKO DJELO LINE ČERVARA! Pročitajte postulate koje Lino svaki dan čita igračima 

Ovo je sigurno najveći uspjeh Line Červara, hrvatskog trenera, izbornika i rukometnog zanesenjaka. Olimpijsko zlato s Igara u Ateni 2004. godine, osigurano s osam uzastopnih pobjeda. Red s ei sjetiti tog veličanstvenog Červarovog trenerskog remek djela.

U skupini olimpijskog turnira  su redom padali Island (34-30), Slovenija (27-26), Južna Koreja (29-26), Rusija (26-25) i Španjolska (30-22). U četvrtfinalu turnira naši su rukometaši nadigrali domaćine Grke 33-27, a u polufinalu su bili bolji od Mađara sa 33-31.

Finale je ipak bilo poseban događaj. A Njemačka najteži mogući suparnik. Još su bila svježa sjećanja na veliku bitku koju smo s njima vodili u finalu Svjetskog prvenstva godinu dana ranije u Portugalu. Bilo je to 60. minuta nove lavovske borbe. Na trenutke je to prelazilo u pravi rat živaca. Naravno, Hrvatska je bil anesavladiva, makar bila riječ i o dramatičnoj završnici – 26-24..

Lino Červar, izbornik zlatne olimpijske generacije 2004.:

”Već prvog dana priprema na panou u dvorani za trening obilježili smo naš početak i cilj. A cilj je bila medalja. Zato sam i ispisao sam osam zlatnih pravila koji su bili naša misao vodilja:

ekipa je najbolji igrač
lijepo je živjeti i raditi zajedno
traži se apsolutno međusobno poštivanje i uvažavanje
zahtijevam od svakog pojedinca beskrajnu vjeru u uspjeh
maksimalno se žrtvovati i platiti
pozitivan pristup u utakmici
taktička disciplina
obrana je zaštitni znak svake pobjedničke ekipe

 

Olimpijski prvaci iz 2004. godine u Ateni: Ivano Balić, Davor Dominiković, Mirza Džomba, Slavko Goluža, Nikša Kaleb, Blaženko Lacković, Venio Losert, Valter Matošević, Petar Metličić, Vlado Šola, Denis Špoljarić, Goran Šprem, Igor Vori, Drago Vuković, Vedran Zrnić, izbornik: Lino Červar.

 

Vezane vijesti

Komentari