fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 lip 2022

Objava

PAJAČ SE ISPRIČAO OSIJEKU ALI: Uvjeren je da su njegove odluke bile ispravne, a za sve je kriv VAR
foto: SportCom.hr
Nogomet

PAJAČ SE ISPRIČAO OSIJEKU ALI: Uvjeren je da su njegove odluke bile ispravne, a za sve je kriv VAR 

Sudac polufinalnog dvoboja Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Osijeka Igor Pajač, čije su odluke izazvale brojne reakcije, a njemu i kolegama donijele suspenziju, oglasio se iz Mađarske kamo je otišao pronaći malo mira dok ne stiša bura nakon kontroverzne utakmice.

– Vjerujte, nikad mi u životu nije bilo gore! Nikome nikad ne bih želio da mu se tako nešto dogodi, izjavio je Pajač u razgovoru za Sportske novosti.

– Ovo je katastrofa, ne samo za mene, nego i za moju obitelj. Najgore mi je što sam predstavljen kao neki lopov, a nikad u životu ni kao klinac nisam ukrao žvakaću gumu. Strašno, gdje god da se okrenem, sve je kaos, kaže Pajač kojega je ova situacija priično potresla te se nakratko maknuo iz Hrvatske.

– Otišao sam iz Hrvatske u Mađarsku kako bih pronašao malo mira. Gdje god sam izašao nakon utakmice na Rujevici odmah je nastao kaos, rekao je.

Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a zaključila je da je suđenje bilo nezadovoljavajuće, a zbog tri ključne i nedopustive pogreške Igor Pajač i pomoćni video sudac Fran Jović suspendirani su do kraja sezone.

– Mogu izaći pred bilo koga i reći da u nijednoj situaciji nisam imao lošu namjeru i nisam nikoga htio zakinuti. To je jedina istina, izjavio je Pajač.

Objasnio je svoje viđenje spornih situacija na utakmici, pa tako za start Lončara na Gorgonu u četvrtoj minuti kaže da se VAR trebao javiti. Pajač je siguran kako je kod drugog žutog kartona za osječkog veznjaka Kleinheislera postojao kontakt te da u tom trenutku nije razmišljao je li to osječkom igraču prvi ili drugi žuti karton. Što se tiče kaznenog udarca za Rijeku, kaže da je bio “300 posto siguran” i da mu je ta situacija bila nedvojbena. Bio je u komunikaciji s VAR sobom, no video sudac Fran Jović nije ga zvao iz VAR sobe.

– Ispričavam se Osijeku, Rijeci, hrvatskoj javnosti, Sudačkoj komisiji koju sam zajedno s predsjednikom doveo u neugodnu situaciju i cijelom HNS-u. Nema nikakve teorije zavjere koja se gura kao istina, to me najviše boli. Zar bi to meni bilo u interesu? Pa pred sobom imam još deset godina karijere, naravno da mi nije u interesu nikoga favorizirati. Nisam profesionalac, ali se profesionalno odnosim prema svom poslu i smetaju mi priče o urotama. Teško mi je što se sve najgore u Hrvatskoj povezuje s mojim imenom, kao da sam neprijatelj “broj jedan”. Ta utakmica će me pratiti cijeli život, ali vjerujem u sebe, ono što te ne ubije, dodatno te ojača, pišu Sportske novosti.

Vezane vijesti

Komentari