Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

29 ožu 2023

Objava

PANIKA SE ŠIRI SVIJETOM: Italija i Švicarska zabranile sva sportska događanja
foto: facebook/juventus
Nogomet

PANIKA SE ŠIRI SVIJETOM: Italija i Švicarska zabranile sva sportska događanja 

Sport na svim nivoima u Italiji je obustavljen do 3. travnja zbog epidemije koronavirusa, objavio je Olimpijski odbor Italije. To uključuje i sve nogometne utakmice Serie A, ali ne obuhvaća utakmice talijanskih klubova u međunarodnim natjecanjima.

Podsjetimo, utakmice posljednjeg kola Serie A odigrane su bez gledatelja te bez rukovanja između igrača i sudaca. Dosad je odigrano 26 kola, još 12 ih je ostalo pa će Talijani biti u problemu završiti prvenstvo prije početka priprema za nogometni Euro koji počinje 12. lipnja.

“Ovakva situacija nije zabilježena nikad i moramo reagirati”, poruka je Olimpijskog odbora čiju je odluku nedugo zatim potvrdila i talijanska vlada. Cijela Italija je od ponedjeljka stavljena u karantenu.

Italija je europska zemlja koja je najteže pogođena koronavirusom s više od 7000 potvrđenih slučajeva zaraze i više od 400 smrtnih slučajeva.

U Italiji su tako zabranili sva sportska natjecanja do 3. travnja, uključujući utakmice Serie A, dok su u Švicarskoj otkazali utakmicu između Basela i Eintrachta u Europskoj ligi…

Naime, susret se trebao odigrati 19. svibnja, no otkazan je jer su švicarske vlasti zbog koronavirusa zabranile održavanje – sportskih događaja.

Pokušali su iz UEFA-e nagovoriti Švicarce da se utakmica odigra bez publike, ali nakon dužeg sastanka prijedlog UEFA-e je odbijen. Švicarci smatraju da postoji opasnost od zaraze jer bi navijači iz Njemačke unatoč zabrani mogli stići u Basel i utakmicu pratiti u blizini stadiona.

Vezane vijesti

Komentari