Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

05 velj 2023

Objava

PITANJE JE DANA: Što kada se otkriju zaraženi igrači u HNL-u?
Foto: Hina Dario GRZELJ
Nogomet

PITANJE JE DANA: Što kada se otkriju zaraženi igrači u HNL-u? 

Situacija s koronavirusom u svijetu doslovce eskalira. Svakoga dana otkrije se i među sportašima i sportskim klubovima od Azije do Amerike. Posvuda i u svakom sportu. No najnoviji primjer u najbližem susjedstvu otvara mnoga pitanja.

Dakle, srpski nogometni prvak Crvena zvezda objavio je kako je šest nogometaša toga kluba pozitivno na koronavirus te će stoga propustiti prvu fazu priprema za novu sezonu.

“Crvena zvezda želi obavijesti javnost da su poslije testiranja igrača na koronavirus, pred početak ljetnih prirpema, pozitivan nalaz dobila šestorica nogometaša – Srđan Spiridonović, Veljko Nikolić, Strahinja Eraković, Marko Gobeljić, Branko Jovičić i Dušan Jovančić. Važno je istaknuti da su svi ostali igrači testirani i da su dobili negativan nalaz, odnosno da nemaju koronavirus. Crvena zvezda poduzima sve potrebne mjere zaštite i nastavit će to činiti. Također, obavještavat ćemo javnost i ubuduće o svim potrebnim detaljima borbe protiv koronavirusa ukoliko ih, naravno, bude”, stoji u priopćenju kluba.

Srpski prvak ima sreće da je njihovo prvenstvo završilo pa nema potrebe za nekim rigoroznijim mjerama i odlukama, no s obzirom na situaciju u Hrvatskoj gdje broj novozaraženih raste iz dana u dan pitanje je vremena kada će se među oboljelima pojaviti i neki sportaš.

Dogodi li se primjerice da se zarazi neki nogometaš (ili više njih) iz HNL-a na nekoj privatnoj zabavi ili noćnom klubu što će se dogoditi s ligom kolo ili dva prije kraja? Hoće li se prvenstvo prekinuti? I što onda?

Iz hrvatskog Nacionalnog stožera za sada ne žele špekulirati dok se nešto ne dogodi, ali takav scenarij bi zasigurno donio velike nevolje i Savezu i klubovima, pa je možda najbolje nikoga ne testirati dok se prvenstvo ne završi početkom kolovoza. A onda kako bude…

Vezane vijesti

Komentari