fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

25 svi 2022

Objava

POČINJE RUKOMETNI EURO: Lino Červar priznao da “sanja još jedan finale”
Rukomet

POČINJE RUKOMETNI EURO: Lino Červar priznao da “sanja još jedan finale” 

Hrvatska u četvrtak navečer starta na Europskom rukometnom prvenstvu, u 20.30 sati utakmicom protiv Crne Gore u Grazu. U skupini su još Bjelorusija i Srbija. Prva dva mjesta osiguravaju prolaz,a prvoplasirani dalje ide s dva boda. Što je i cilj hrvatske momčadi koju je prošlih dvadesetak dana pripremao Lino Červar.

Ozljede su porpilično poremetile plan i program priprema, Hrvatska nastupa na Euru bez nekih bitnih igrača. Lino Čevar kaže:

„Što je tu je, moram prihvatiti da je ovo sve što imamo, ovih 16 igrača. Mi moramo razmišljati sada kako ćemo nadoknaditi taj hendikep, vidjeli ste da na desnom vanjskom imamo jednog igrača, otpadali su jedni za drugim. Sve reprezentacije to dira pa tako i nas. Moramo to pretvoriti u svoju snagu, u dodatni poticaj, u još veću borbu i zajedništvo, moramo pokazati da Hrvatska nije slučajno toliko dugo u vrhu svjetskog rukometa.”

Teško je možda prihvatiti činjenicu da Hrvatska ni je favorit na ovome natjecanju, a potvrđuje to i sam Lino Červar:

“Moram biti iskren, mi nemamo argumenata da se svrstamo među favorite, mi desetak godina nismo igrali finale. Danska, Francuska, Španjolska, Njemačka imaju itekako argumente za to, mi jesmo osvajali te bronce, ali nismo igrali finala. Ja recimo svoju stariju generaciju koju sam vodio nikako nisam mogao motivirati za broncu, oni su smatrali da jednostavno moraju biti u finalu, morali su imati punu dvoranu za svoja nadmetanja. Iskreno, volio bih da još jednom, dok trajem i dok sam na klupi reprezentacije, igram još jedno finale. Mi smo uzeli nekoliko igrača koji su već standardni u klubovima, Matanović i Ravnić recimo nisu mnogo igrali, Šarac i Mandić su se već dokazali. Ali uz sve iskusne igrače poput Duvnjaka, Muse, Cindrića, mislim da mogu pružiti još. Mislim da se između njih i ovih mlađih igrača može stvoriti dobra kemija.”

Prva utakmica protiv Crne Gore pokazati će mogućnosti ove momčadi:
“Crna Gora je jedna odlična ekipa, pobijedili su Dansku, svjetskog prvaka, u Crnoj Gori. Igraju jako agresivnu obranu, tako da ćemo morati biti jako koncentrirani. Prošle godine smo imali jako neugodno iskustvo s Brazilom, i to nam treba biti opomena,” kazao je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak.

Vezane vijesti

Komentari