fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

20 svi 2022

Objava

POMAMA ZA HRVATSKIM TRENERIMA: Kovača, Jurića, Dalića, Bjelicu traže velikani!
Nogomet

POMAMA ZA HRVATSKIM TRENERIMA: Kovača, Jurića, Dalića, Bjelicu traže velikani! 

Ne sjećamo se da se ovako nešto ikada dogodilo. Jednostavno stvorila se generacija fantastičnih mlađih hrvatskih trenera za kojima je poludjela cijela Europa. Od Otoka, preko Bundeslige – do Čizme.

“Bitteschön, aber dankeschön”, poručio je Niko Kovač putem svojih emisara, nakon što su ga europske kladionice lansirale među top-kandidate za preuzimanje klupe berlinske Herthe, po odlasku Jürgena Klinsmanna.

Ništa čudno, jer u toj se trenerskoj centrifugi našao još tijekom studenoga, u času kada se berlinski klub zahvalio Anti Čoviću, te krenuo zidati obrise kluba ozbiljnog budžeta s kojim kani napraviti iskorak prema vrhu. Već onda je, međutim, Kovač zatražio stand-bye, kojeg su tamošnji mediji bliski klubu protumačili kao čuvanje pozicije sve do ljeta, i konačnog povratka Nike u klub u kojem je potekao te napravio igračku karijeru.

Ipak, i ta najava rasplamsala je špekulacije, koje bi već ovoga ljeta trebale dobiti konkretne obrise. Jer, naime, Niko Kovač nije jedini HR trener, koji čeka novi ozbiljni europski angažman. Štoviše, radi se o karuselu, koji bi od lipnja, ili srpnja, nadalje mogao učiniti pravi domino-efekt među našim stratezima s ambicijama Liga petice, odnosno još nekoliko liga u visokom rangu.

Izuzev, dakle, Nike Kovača, Talijani su se, eto, raspisali, kako bi i ovu sjajnu sezonu s Veronom trebao monetizirati Ivan Jurić, koji je već jednom zagazio na stubu više, nakon sjajnog posla s Crotoneom, no brak s Genoom otpočetka je bio toksičan, ali ovoga puta izgleda da bi trebao otići korak dalje, sve do, šapuće Čizma, čak i Napolija…

– S karakterom i radom koji pokazuje, kao i poznavanjem talijanskog nogometa, doima se kao idealan kandidat. Sazrio je, nadogradio se, i spreman je za veće izazove – “titraju” mu talijanski mediji, pogotovo oni s “one strane” Vezuva.

Tu je, pak, i Zlatko Dalić, koji nakon još jednog Eura s Hrvatskom sanja o, kako je i sam istaknuo, jednom pravom poslu na klupi nekog europskog kluba, a valja vidjeti kako će se rasplesti situacija s Nenadom Bjelicom, koji, doduše, ističe da želi ostati član novog projekta Dinama, no nije tajna da ga vabe brojni španjolski i njemački, etablirani prvoligaši. Kao što ga u vjerojatnoj Dalićevoj depeši, definitivno “cima” i klupa hrvatske reprezentacije, na kojoj mnogi uokolo HNS-a vide i Igora Bišćana…

Tada bi, jasno, i Dinamo krenuo u novu potragu.

U cijeloj priči ne treba zanemariti niti Ivana Leku, koji je svoj pečat ostavio na klupi Club Bruggea, a arapska se korica bogatog kruha ipak pokazala preskliskom, no kod njega valja vidjeti koliko je traga ostavila ona nesretna afera belgijskog nogometa, koja ga je okrznula i stavila nepravednu stigmu, koju on nedvojbeno niječe. Ipak, Lekin trenerski rukopis pokazao se vrijednim, stoga bi i njegova sljedeća štancija morala imati europski pozivni broj. Konačno, i Slaven Bilić bi, ako nešto ne ode teško po krivu, trebao s WBA ponovno postati članom nogometne elite.

Kovač, Jurić, Dalić, Bjelica i Leko, uz Bilića koji plovi prema svojem trenerskom levelu, trenutačno su u fokusu, s intencijom (novih) europskih iskoraka i definitivnog avanziranja, a ljeto bi ovoga puta ne samo među igračima već i trenerima moglo biti silno vruće. I prosperitetno, u svakom slučaju.

Vezane vijesti

Komentari