Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

27 stu 2022

Objava

PORUKA 150 NAVIJAČKIH SKUPINA IZ EUROPE: Nikome ne treba nogomet bez navijača!
izvor: facebook
Nogomet

PORUKA 150 NAVIJAČKIH SKUPINA IZ EUROPE: Nikome ne treba nogomet bez navijača! 

Brojne navijačke skupine širom Europe, njih preko 150 zajednički su potpisale pismo u kojem jasno daju do znanja nogometnim i inim moćnicima da ne žele nastavak nogometne sezone na Starom kontinentu. Nije to ništa čudno, ako se zna da su najvatreniji navijači pojedinih klubova ujedno i najvjerniji posjetitelji nogometnih utakmica. Njima bi do daljnjega ulazak na stadione, kao i ostalim gledateljima, bio zabranjen.

Baš su zato reagirale navijačke skupine iz Italije, Njemačke, Španjolske i Francuske. U zajedničkom priopćenju za javnost stoji sljedeća poruka:

– Vlade su proglasile totalno zatvaranje i na taj način zaštitile ono najvrjednije što imamo – javno zdravlje. Smatramo apsolutnim zaustavljanje europskog nogometa više nego razumnim. Umjesto toga, oni koji upravljaju time izrazili su samo jedan cilj: početi iznova. Čvrsto vjerujemo da bi u igru mogli doći samo ekonomski interesi. To potvrđuje činjenica da bi prvenstva trebala početi iznova iza zatvorenih vrata, bez otkucaja srca ovog popularnog sporta ili navijača. Molimo nadležna tijela da ne održavaju nogometna natjecanja, sve dok se gužva na stadionima ne vrati u naviku bez rizika za kolektivno zdravlje. Danas se nogomet smatra više industrijom, nego sportom. TV uređaji vrše kontrolu kompanija, u sustavu koji se temelji isključivo na poslovnim i osobnim interesima koji će, ako se ne smanje, dovesti do smrti samog nogometa. Sve se to mora promijeniti” – naglašavaju navijači.

Bilo bi dobro čuti što o tome misle hrvatske navijačke skupine i zato očekujemo i njihovu reakciju.

Vezane vijesti

Komentari