fbpx

Subscribe Now

* You will receive the latest news and updates on your favorite celebrities!

Trending News

28 svi 2022

Objava

POTRESNA PORUKA IZ ITALIJE: ‘Od ovoga se umire i umirete sami bez ikog svog…’
Korona virus

POTRESNA PORUKA IZ ITALIJE: ‘Od ovoga se umire i umirete sami bez ikog svog…’ 

Odlična srpska odbojkašica Jovana Brakočević, članica talijanskog kluba AGIL Volley iz Novare, oglasila se na Twitteru povodom pandemije koronavirusa koja potresa Italiju.

Bivša srpska reprezentativka osjetila je potrebu iskazati zabrinutost uslijed krize koja odnosi brojne ljudske živote, te opomenuti pojedince koji neodgovornim ponašanjem pogoršavaju situaciju.

Italija je u Europi najpogođenija koronavirusom, a dosad je na Apeninima od bolesti preminulo čak 3405 ljudi.

“Ne pišem često, skoro nikad, ali evo sad imam potrebu. Covid-19 je virus koji nas je zatvorio po kućama. Ali je li samo to? Od koronavirusa se umire. To je činjenica. I ne samo da se umire. Umirete sami. Nigdje nikog osim medicinskog osoblja koje je opremljeno da im se jedva vide oči. Nikog da uhvati za ruku umirućeg i oboljelog. Nikog. Danas se u talijanskog gradu Bergamu dogodilo nešto još gore. Vojska je došla po lijesove preminulih i direktno ih odvezla u krematorij. To je to. Nitko nije mogao da ih vidi. Nitko da se oprosti od tih ljudi. Ušli su u bolnicu zaraženi, borili se sami, bez svojih bližnjih. I izgubili…sami… bez svojih bližnjih. Neće biti sprovoda. Kremirani i to je to.

Dragi moji, vi nastavite izlaziti po kafićima. Šetati se parkovima i centrima. Posjećivati tržnice ili dućane ili šta god bilo što još uvijek nije zatvoreno. Izlažete riziku sebe i svoje bližnje, ne samo od zaraze nego i od umiranja u samoći. Budimo pametniji. Volimo ne samo svoj život, nego živote naših bližnjih i svih drugih ljudi koje možemo potencijalno dovesti u opasnost. Poštujmo zakon što je strože moguće, da bi ovo crno vrijeme prošlo što prije. Nadam se da će ovaj post bar nekom da promijeni način razmišljanja i da će pokušati da uvjeri bližnje, prijatelje ili bilo koga da za kafiće ima vremena. Bitno da smo svi zdravi!”, napisala je Brakočević.

Vezane vijesti

Komentari