Zvezdan Cvetković (18. travanj 1960.) karijeru je počeo u Karlovcu, a afirmirao se u zagrebačkome Dinamu. U zagrebački Dinamo došao je 1977. godine. Od 1980. do 1987. godine igrao je u 492 utakmice za Dinamo i postigao je 41 pogodak.Karijeru je nakon zagrebačkoga Dinama nastavio u Njemačkoj, u Waldhofu iz Mannheima. Igrajući za Waldhof zbog teške ozljede morao je prekinuti igračku karijeru. Na utakmici protiv Bayera iz Leverkusena 10. ožujka 1990. godine zadobio je bazilarnu frakturu lubanje. Godine 2017. umro je,  šampionska generacija Dinama iz 1982. godine ostala je u šoku, zajedno s  Ćirom Blaževićem.

Da, silno je pogođen bio  trener Ćiro Blažević, danas vitalan 83-godišnjak koji je svojevremeno baš ustrajao u namjeri da Zvezdana Cvetkovića ustali u postavi Dinama. Zvezdan Cvetković je u Dinamo došao još 1977. godine, zajedno s bratom Borom, iz Karlovca. Kada je preuzeo Dinamo Ćiro Blažević odveo je momčad na turneju po Australiji, a u zadnji trenutak u avion za daleki kontinent ubacio je Zvezdana kojeg je promatrao na treningu druge, mlade, momčadi.

“Strašno sam potresen, Zvjezdan mi je bio standardni igrač, nogometna avangarda. Znao sam reći da je on kao legendarni Facchetti iz mlađih dana. Ja sam ga “izmislio”, a on je postao suvremeni lijevi branič koji je išao gore-dolje. Na toj turneji u Australiji brat Boro već je bio u prvoj momčadi, a Zvjezdan se u Australiji izborio za svoje mjesto. I uvijek je ostao uz Dinamo. Duša mi puca, naša obitelj ostala je bez vrijednog člana”.

Karijeru je Zvezdan započeo počeo u Karlovcu, a afirmirao se u Dinamu. Nakon što je navršio 28. godinu, takva su bila vremena, stekao je pravo igrati u inozemstvu, pa je otišao do njemačkog Waldhofa iz Manheima. Zbog teške ozljede morao je prekinuti karijeru. Na utakmici protiv Bayera iz Leverkusena 10. ožujka 1990. zadobio je bazilarnu frakturu lubanje. Karijera se nije mogla nastaviti.

Dok je igrao u Dinamu stekao je i status reprezentativca, za Jugoslaviju je odigrao devet utakmica. S time da je u Dinamu bio član udarne postave koja je osvojila naslov prvaka 1982. godine i godinu dana kasnije i kup. Nakon karijere ostao je u nogometu, u nekoliko navrata uletavao je kao zamjena na klupu Dinama, vodio je Sopot u Srbiji, Borac iz Banja Luke, a bio je i sportski direktor Dinama.
Ipak, kadgod bi ga se spomenulo u javnosti bio je apostrofiran kao član najbolje generacije Dinama iz 1982. godine, iz tog legendarnog Dinamovog proljeća. Kao lijevi branič i stoper oduševljavao je i mirnoćom i tehnikom, u toj momčadi on je bio nezaustavljiv kotačić.
Što znači izvedenica – Dinamovo proljeće 1982. godine? Zapravo, što u kolektivnoj memoriji Dinamovog navijača, napose starijeg, znači 1982. godina? U Jugoslaviji je Nogometni klub Dinamo bio sinonim za hrvatstvo, a ne samo za dobar nogomet. I te 1982. godine u nastavku prvenstva nakon zimske pauze u proljetnom nastavku sezone Dinamo je eksplodirao i furioznim nastupima zaredao pobjedama i osvojio prvenstvo nakon pune 24 godine sustavnog potkradanja i favoriziranja beogradskih klubova.
Upravo u dane kada nas je napustio Zvezdan Cvetković skromno se u medijima obilježavala 35. godišnjica Dinamovog početka proljeća, kada je u dva kola u sjajnim partijama nadvisio i Crvenu zvezdu i Hajduk.

“Čovjek s osmijehom demona, s licem Alaina Delona”, govorio je o Ćiri Blaževiću poznati radijski komentator Ivo Tomić. Doista, Blažević je zaludio Dinamove navijače optimizmom,  a nakon osvojenog prvenstva  uz Mlinarića i Deverića stručnjaci su apostrofirali  Zvezdaan Cvetkovića kao  ključnu figuru te sjajno osvojene titule. Sa Zvezdanom je u momčadi tada igrao brat Boro, koji je nešto kasnije otišao u Crvenu zvezdu. Iako već kao afirmiran igrač u Beogradu se sjajno snašao i  ostao je u povijesti Crvene zvezde zabilježen kao istinska kvaliteta, baš kakav je trag ostavio i u Dinamu. Zvezdan Cvetković, pak, spada u one istinske klupske legende koje su cijeli život posvetile  Dinamu i njegova nenadana smrt  zaista je bila potresna po zagrebački klub.